Saxion Hogescholen
BR>

vr 01 juni 2007

Bestuursvoorzitter Saxion vertrekt

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Saxion Hogescholen, mr. drs. C. Boom, heeft aangegeven zijn loopbaan bij deze hogeschool tot zijn pensionering op een andere wijze in te willen vullen. Dit betekent, dat hij op 1 januari 2008 terugtreedt als voorzitter en vervolgens nog enige tijd als adviseur bij Saxion betrokken blijft.

De Raad van Toezicht respecteert zijn besluit. De heer Boom acht het een passend moment om de implementatie van de nieuwe strategische visie te laten plaatsvinden door een Raad van Bestuur, waarin continuïteit en eenduidigheid in de leiding voor de komende jaren gewaarborgd zijn.

De Raad van Toezicht is de heer Boom bijzonder erkentelijk voor zijn inzet in de afgelopen zes jaren en de vele verdiensten voor de Saxion organisatie.

De Raad van Toezicht buigt zich thans over het gewenste profiel van de toekomstige Raad van Bestuur en de daarbij behorende samenstelling. Zodra dit proces is afgerond, zal worden gestart met de selectie van kandidaten, die, naar de mening van de Raad van Toezicht, in het kader van de gekozen strategie hieraan de beste invulling kunnen geven, opdat tijdig voorzien wordt in de continuïteit van het bestuur.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------