Team Boskalis wint North Sea Regatta

30.05.2007 / 09:28 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kon boskalis westminster

Kon boskalis westminster

Scheveningen, 29 mei 2007


---

Op Pinkstermaandag 28 mei 2007, wonnen Bastiaan Tentij van Team Boskalis en Mischa Heemskerk de ABN AMRO North Sea Regatta. De wind liet het die dag afweten, waardoor de 44 F18-catamarans niet meer in actie kwamen voor de Scheveningse kust. De Boskalis-boot met Stefan Dubbeldam in de draad eindigde op de achtste plaats. Uiteindelijk wonnen Heemskerk en Tentij met hun Nacra Infusion vijf van de zeven gevaren races. Willem Geijssen en Rico van Capelle werden met hun Capricorn tweede, gevolgd door het nieuwe Hobie-duo Oscar Zeekant en Pieter Oskam.

Heemskerk en Tentij een klasse apart

Op zaterdag 26 mei stond er een matige noordenwind, kracht vier, bij een flinke golfslag. Heemskerk en Tentij domineerden bij deze volgens velen schitterende zeilcondities en kwamen driemaal als eerste over de finish. Tentij: Voor de start van de tweede dagrace waren we met Wouter Samama in gevecht, waardoor we de lijn nog maar net konden halen. We raakten daarbij met de spiegel de pin en moesten dus een rondje draaien. Toen lagen we helemaal achteraan en moesten we ons door het veld naar voren varen. We kwamen als tweede achter Gerhard van Geest en Sander de Boer bij de laatste bovenboei aan Het gat bedroeg ongeveer dertig meter. Tentij: We kwamen wel wat dichterbij, maar bij de benedenton klapte bij Gerhard het roer omhoog. Hij moest dus even naar de andere drijver en wij pakten onze kans om ze voorbij te gaan. Dit was de meest aparte wedstrijd die ik ooit heb gevaren.

Toen op zondag de wind na een draaiing van 180 graden uit het zuidwesten kwam opzetten, ondervonden Heemskerk en Tentij meer tegenstand. Ze wonnen twee van de vier wedstrijden en eindigden een keer als derde en vierde. Heemskerk: Het was een prachtige leerdag. Toen de wind toenam, kwamen de golven nog uit de oude richting. Daardoor hadden we die aan de wind mee en voor de wind tegen. Als je aan de wind de golfen afsurft, is dat heel anders schoten. Ik heb eerst zelf de grootschoot gedaan om Bastiaan te laten voelen wat ik wilde. Na de tweede wedstrijd had hij het ritme te pakken. Heemskerk kijkt tot dusver zeer tevreden terug op de progressie van zijn pupil: Bastiaan pakt alles prima op en is goed te coachen. Daarnaast is er echt een positieve klik aan boord. De training op Mallorca bij het EK Tornado is van onschatbare waarde geweest. Daar is de basis gelegd voor de successen die we tot nog toe hebben gehaald. Hij beheerst het spelletje van wedstrijdzeilen en blijft rustig onder de meeste situaties.

Dubbeldam ervaart verschillende stuurmannen

Stefan Dubbeldam zou het Scheveningse evenement met Peter van Deventer varen, maar die werd na de eerste dag ziek. Zeilmaker Peter Vink nam vervolgens zijn plaats in. Dubbeldam: Ik heb dus met twee verschillende stuurmannen kennis gemaakt en dat is op zich best leerzaam. Als bemanning pas je namelijk de trim aan op hoe de stuurman zeilt. Op beide dagen was er een stijgende lijn te zien. Eerst zaten we met ons hoofd in de boot en daarna richtten we ons op de tactiek. De serie van 11-(17)-9-11-6-8-5 was uiteindelijk goed voor de achtste positie overall. Vandaag werk Dubbeldam samen met Gunnar Larsen aan de boot en vanaf morgen gaat het duo in training. Dubbeldam: We hebben nu drie weken tot aan de volgende wedstrijd, de Ronde om Texel. Tussentijds zullen we nog wel wat clubraces varen.

Over Team Boskalis

Het jeugdige Team Boskalis Dubbeldam/Tentij gaat een dubbele uitdaging aan: met vlag en wimpel afstuderen én de wereldtop van de catamaransport bereiken. Dubbeldam zit in het tweede jaar van zijn studie Maritieme Techniek aan de TU Delft. Tentij is eerstejaars Civiele Techniek aan de HTS van de Haagse Hogeschool. Het door ambitie en doorzettingsvermogen gedreven studentenduo werkt de komende jaren gefaseerd naar deelname aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen toe. Het avontuur begint met de allereerste Nacra Master Class in de sterke F18-klasse, waarna de jongens zullen doorstromen naar de olympische Tornado. Volgens Roel Berends, Group Director Corporate Relations Boskalis past de campagne van de jongens in hun nieuwe sponsorbeleid: Het is niet alleen maritiem van aard, maar het heeft ook met innovatieve techniek te maken en er zit een belangrijk element van kennisoverdracht in. En daarnaast is het ambitieus, deze jongens willen winnen. Er zijn dus veel raakvlakken met Boskalis.

Over Boskalis

Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Daarnaast heeft zij posities in strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in offshore dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft (inclusief zijn aandeel in partnerships) circa 8.000 medewerkers in dienst.

/// Einde bericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Koninklijke Boskalis Westminster N.V.

Roel Berends, Group Director Corporate Relations

Tel.: 078-6969822 / 06 2001 0232

mail: r.t.berends@boskalis.nl

Website: www.boskalis.com/

Team Boskalis Dubbeldam/Tentij

Diana Bogaards, perscontact

Gsm: 06-51383762

E-mail: Diana@diabo.nl

Eind juni online www.teamboskalis.com/.

Voor meer informatie over de ABN AMRO North Sea Regatta, surf naar www.nsr.nl/.