Politie Groningen

Woensdag 30 mei 2007

Woensdag 30 mei 2007, 30-05-2007

Groningen: vrachtwagen verliest lading banden

Een vrachtwagenchauffeur is dinsdagmorgen op de A28 bekeurd voor afvallende lading. Een getuige zag dat de vrachtwagen op de Weg der Verenigde Naties banden verloor en belde de politie. De chauffeur bleek inmiddels richting de A28 zijn gereden. Agenten zagen op de A28 banden langs de weg liggen. Ze waren grotendeels al in de berm of op de vluchtstrook gelegd. Op aanwijzing van de getuige kon de chauffeur (leeftijd en woonplaats onbekend) achterhaald worden. De pen van de deuren was afgebroken. De chauffeur had het inmiddels verholpen.

Groningen: fietser botst tegen openslaande deur

Een 27-jarige fietser uit Groningen heeft dinsdagmiddag op de J.C. Kapteynlaan vermoedelijk een gebroken sleutelbeen opgelopen. Een 55-jarige automobiliste uit Foxwolde had haar auto geparkeerd en deed zonder te kijken haar portier open. Op dat moment fietste net de Stadjer langs. Hij klapte frontaal tegen de deur. Hij liep vermoedelijk een gebroken sleutelbeen op. Hij is voor behandeling en onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: Stadjer mishandelt meerdere mensen

Een 33-jarige Stadjer is dinsdagnacht aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie kreeg vanuit een café aan de Verlengde Hereweg een melding van een vechtpartij waarbij circa tien personen betrokken zouden zijn. Deze melding bleek onderling opgelost te zijn. Toch kwam er korte tijd later een tweede melding. Buiten troffen agenten de Stadjer. Hij was onder invloed van alcohol. Twee omstanders, een 19-jarige en een 22-jarige Stadjer, vertelden door hem te zijn mishandeld en bedreigd. Beiden doen aangifte. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Noordbroek: man raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft dinsdagavond op de Rijksweg N33 bij Noordbroek het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige automobilist uit Delfzijl. Hij viel door de mand bij een lasercontrole. Hij reed 151 km/uur, terwijl daar 100 km/uur is toegestaan. Bij zijn staandehouding werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Uithuizermeeden: gordelcontrole

De politie heeft dinsdag rondom het Johan van Veenplein in Uithuizermeeden gecontroleerd op het dragen van veiligheidsgordels. Tijdens de controles bleken 13 personen geen gordel te dragen. Zij hebben van de politie een bekeuring gekregen.

Westerbroek: op de vuist na aanrijding

Bij een aanrijding op de A7 bij Westerbroek zijn twee automobilisten met elkaar op de vuist gegaan. Een 25-jarige automobilist uit Veendam wilde een 24-jarige plaatsgenoot inhalen, maar kreeg hier niet de ruimte voor. Op het moment dat de 25-jarige naast de andere auto reed, werd hem de pas afgesneden. Daardoor raakten beide autos elkaar. Op de vluchtstrook sloeg de jongste man zijn plaatsgenoot. De politie wist de twee kemphanen uit elkaar te halen. De politie maakt proces-verbaal op en maakt een registratie van het ongeval.

Delfzijl: aangehouden voor mishandeling

De politie heeft dinsdag een 31-jarige man uit Delfzijl aangehouden voor zware mishandeling. De man had op Tweede Pinksterdag zijn vriendin aan het Sont en op de Kleine Belt in Delfzijl mishandeld. Zij moest voor haar verwondingen worden behandeld in het ziekenhuis. De man is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Leek: man gewond na eenzijdig ongeval

Een 18-jarige automobilist uit Leeuwarden is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de A7 bij Leek. De man reed met auto en aanhanger in de richting van Drachten toen de combinatie begon te slingeren. Hierdoor raakte de bestuurde de macht over het stuur kwijt en kwam in de berm tot stilstand. De combinatie bleek niet goed te zijn beladen. De Fries is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Koeriersterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 215, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Haren, Dr Ebelsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2241, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.