Politie Haaglanden

Persberichten 30 mei

Haaglanden, 30-05-2007

Ravage door dronken automobilist
Den Haag - Een combinatie van drank en medicijnen zorgde 29 mei om 23.45 uur voor een flinke schade aan drie auto's. Een beschonken 23-jarige bestuurder die ook nog een hoeveelheid medicijnen op had, raakte op het Pijlkruidveld drie geparkeerde auto's. Een getuige zag de Volkswagen Golf echter wegrijden en alarmeerde de politie. Die hield de man op de Kampioensingel aan. Hij blies 815 ugl.

Drie boetes in één keer
Den Haag - Surveillerende agenten zagen op 29 mei om 18.55 uur een automobilist het wel heel bont maken. Hij reed met 70 km/uur over de Parallelweg, negeerde het rode verkeerslicht en sloeg linksaf de Hoefkade op waar dat niet mocht. De 22-jarige Hagenaar kreeg drie boetes.

Shampoo-buik
Den Haag - Een 29-jarige winkeldief uit Den Haag kwam op 29 mei om 18.50 uur een supermarkt aan de Steijlaan uitlopen en riep een bijdehante opmerking naar een surveillerende agent. Daarop sprak de agent hem aan, waarbij het opviel dat de man weleen heel dikke buik had. Toen hij vroeg de man zijn jas te openen, vielen er vijftien flessen shampoo op de grond. De man kon niet aantonen dat hij de shampoo had gekocht en camerabeelden uit de supermarkt lieten zien dat de man zonder betalen de kassa passeerde. De agent hield de Hagenaar aan en hij kreeg een proces-verbaal.

Tram tegen scootmobiel
Den Haag - Een tram botste 29 mei om 07.45 uur tegen een scootmobiel bij de halte Westeinde/Lijnbaan. Op het moment dat de tram optrok stak een 67-jarige Hagenaar in een scootmobiel over. De tram maakte een noodstop, maar kon de man niet meer ontwijken waardoor de scootmobiel kantelde en de Hagenaar onder de scootmobiel terecht kwam. Omstanders en de trambestuurder haalden de man onder de scootmobiel vandaag en de ambulance vervoerde hem daarna naar het ziekenhuis voor controle.

Iets teveel op
Den Haag - Politieagenten controleerden 30 mei om 01.25 uur een bromfietser op de Beeklaan. De 35-jarige man uit Den Haag had alcohol gedronken en blies 890 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Hagenaar ging met een proces-verbaal naar huis.

Illegaal op stap met de collectebus
Den Haag - Een oplettende getuige belde 29 mei om 15.15 uur de politie, omdat hij een collecterende vrouw voor de stichting Kinderhulp inde Gondelstraat niet vertrouwde. Politieagenten controleerden de 57-jarige vrouw uit Den Haag en al gauw bleek dat zij geen vergunning had en dat zij het geld voor zich zelf wilde houden. De vrouw heeft een bekeuring gekregen voor het collecteren zonder vergunning. Zij was net begonnen en had nog niets opgehaald.

Vals rijbewijs en valse naam
Den Haag - Bij een controle op de Laan van Nieuw Oost Indie op 30 mei om 00.05 uur troffen agenten een automobilist aan met een vals rijbewijs en een auto die niet verzekerd was. Ook gaf de 24-jarige man uit Den Haag een valse naam op. De Hagenaar is met meerdere bekeuringen op zak naar huis gegaan.

Bromfietser onder invloed
Wassenaar Een 19 jarige jongeman uit Wassenaar werd gisteren met zijn bromfiets gecontroleerd in de Langstraat. De jongeman moest een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 430 ugl en kreeg en proces-verbaal.

Supergesignaleerde aangehouden
Rijswijk Na een onderzoek van zes maanden konden politieagenten in een postkantoor aan de Steenplaetsstraat een 32-jarige Hagenaar aanhouden. De man stond gesignaleerd voor een ontnemingsvordering van 1.3 miljoen. Ondanks diverse pogingen wist de man uit handen van de politie te blijven. Na onderzoek wist de politie de man te traceren. De man werd ingesloten en als hij niet met het verschuldigde over de brug komt moet hij voor langere tijd de cel in.

Politie zoekt getuigen beroving
Naaldwijk Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een beroving van een bejaard echtpaar. Dinsdagavond 29 mei omstreeks 23.00 uur hoorde de 80-jarige bewoner van een woning aan de Verdilaan gestommel in zijn tuin. Toen de man ging kijken zag hij een man in de tuin staan die met geweld de deur opentrok en de woning instapte. De man riep om geld en duwde de bejaarde echtgenote die ook kwam kijken van zich af en nam een kistje met een nog onbekende inhoud mee. Hierna vertrok hij in onbekende richting. De man had het volgende signalement. Leeftijd 20 jaar, fors postuur en droeg een crèmekleurige jas met capuchon. Heeft u informatie over deze beroving? Neemt u contact op met Bureau Westland via 0900-8844. Anoniem kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Doorrijden na aanrijding
Naaldwijk Een 37-jarige inwoner uit Poeldijk maakte dinsdag 29 mei melding van een aanrijding. De vrouw had haar auto geparkeerd bij de C 1000 aan de Emmastraat en toen zij bij haar auto terug kwam zag zij dat haar auto was aangereden. Achter de voorruit zat echter een briefje met daarop de naam en het telefoonnummer van de veroorzaker. Toen de vrouw echter het nummer belde bleek het nummer niet te bestaan. Dankzij een oplettende getuige die de aanrijding had zien gebeuren en heel alert het kenteken van de veroorzaker had genoteerd kent de politie de identiteit van de veroorzaker. Hij kan een uitnodiging verwachten om aan het bureau te verschijnen en krijgt een proces-verbaal.

Veel schade bij aanrijding
Westland Bij en frontale aanrijding tussen twee personenautos ontstond dinsdag 29 mei om 16.35 uur veel schade. Een 27-jarige automobilist uit Voorburg wilde vanaf de Broekpolderlaan linksaf de Zwethlaan inrijden en verleende daarbij geen voorrang aan de tegemoet komende 22-jarige automobilist uit Den Haag. De ravage was enorm en beide autos moesten worden weggesleept.

Agressieve jongen aangehouden
Monster Politieagenten hielden dinsdag 29 mei om 20.20 uur in een woning aan de Geerbronhof een 16-jarige Poeldijker aan. De jongen bedreigde een van de bewoners en had daarbij een ruit vernield. Op het moment dat politieagenten de man aanspraken ging hij volledig door het lint. Agenten pepperde de man en wisten hem vervolgens aan te houden. Aan het bureau kalmeerde de jongen en werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Caravan in brand
Naaldwijk Politieagenten en buurtbewoners constateerden dinsdagavond 29 mei om 22.15 uur dat aan de Strausslaan een caravan in brand stond. Ondanks bluspogingen van buurtbewoners en de inzet van de brandweer brandde de caravan geheel uit. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting. Een ieder die informatie heeft over het ontstaan van de brand wordt verzocht te bellen met Bureau Westland via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan gratris via 0800-7000.

Politie zoekt getuigen
Delft - Voorbijgangers hielpen dinsdagochtend om 07.10 uur een man uit de sloot bij de Provincialeweg. (Het gedeelte tussen de Westlandseweg en de Martinus Nijhoff laan, aan de zijde van de Hoven.) De man had letsel aan zijn hoofd en kon zich niet herinneren hoe hij in de sloot terecht gekomen was. De blanke man, een 48-jarige Delftenaar, heeft blond haar een normaal postuur en droeg een blauwe trainingsbroek met daarop een zwarte bodywarmer. De man is voor het laatst gezien toen hij omstreeks 02.15 uur het centrum van Delft verliet. Gezien de aard van het letsel sluit de politie een misdrijf niet uit en komt daarom graag in contact met getuigen die de man tussen de genoemde tijden en locaties hebben gezien. Neemt u contact op met Bureau Delft via 0900-8844. Anoniem kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Dure fiets
Delft Politieagenten controleerden dinsdag 29 mei om 12.40 uur op de Westvest een 31-jarige fietster uit Delft. De man reed op een fiets waarvan het slot ontbrak. Toen de agenten de vrouw aanspraken bleek dat de fiets in 2005 was gestolen. De Delftse verklaarde dat zij de fiets op straat had gekocht voor een bedrag van 25,-. Zij kreeg een proces-verbaal van 470,-.

Onder invloed
Delft Politieagenten hielden dinsdag 29 mei om 20.45 uur op de Van den Burghweg een 33-jarige Delftenaar aan. De man reed in een auto en verkeerde onder invloed. Hij blies 635 ugl en kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd (invorderingsgrens is 570 ugl =
1,4 promille).

Echte liefde
Zoetermeer Politieagenten hielden dinsdag 29 mei om 16.00 uur in Castricum een 46-jarige Zoetermeerder aan. De man had nog voor een bedrag van 1000,-- aan boetes openstaan. Zijn vrouw meldde zich aan het Bureau in Zoetermeer met het verzoek om het bedrag voor haar man te kunnen betalen,. Nadat de boete was betaald was een telefoontje naar Castricum voldoende om de man weer in vrijheid te stellen.

Auto in elkaar na vakantie
Zoetermeer Een 48-jarige inwoonster uit Zoetermeer meldde zich dinsdag 29 mei aan het bureau in Zoetermeer. Zij verklaarde dat tijdens haar vakantie haar auto beschadigd was geraakt. Haar dochter erkende tijdens de afwezigheid van haar moeder stiekem met een vriendin (21 jaar) in de wagen had gereden en daarbij tegen de vangrail was gebotst. De politie bemiddelde in de schadeafwikkeling tussen moeder, dochter en vriendin.