Politie Hollands Midden

Datum: 30 mei 2007

Hillegom Politie neemt auto inbeslag en rijbewijs in De politie heeft woensdag 30 mei het rijbewijs ingenomen van een 30 jarige in Hillegom verblijvende man. Ook nam de politie de auto van de man inbeslag. Dit alles gebeurde nadat hij rond 02.25 uur op de Abellalaan in zijn auto werd gecontroleerd en er drankgebruik werd vastgesteld. De ademanalyse gaf als uitslag 805 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Ook bleek dat hij een maatregel had opgelegd gekregen voor een eerder verkeersfeit en niet mocht rijden tot 15 augustus van dit jaar. De politie maakt proces-verbaal op en overlegt met justitie wat er met de inbeslaggenomen auto moet gebeuren.

Leiden Aanhouding voor openbare schennis De politie heeft dinsdag 29 mei rond 16.00 uur een 30 jarige man uit Leiden aangehouden. De politie hield de man aan na melding dat kinderen getuige waren geweest van openbare schennispleging door hem. Hij stond naakt op een balkon van een flat aan de Cornelis Schuytlaan en bevredigde zichzelf. De kinderen speelden in een speeltuin en waren er ongewild getuige van. De man heeft tegenover de politie een bekennende verklaring afgelegd. Hij is later op de avond weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Ter Aar Jongetje aangereden Een 4 jarig jongetje uit Ter Aar is dinsdag 29 mei rond 17.40 uur op de Zwanenlaan aangereden door een auto die bestuurd werd door een 29 jarige man uit Ter Aar. Het ventje kwam plotseling van achter een auto de weg oprennen en werd geraakt door de buitenspiegel van de auto. Met een hoofdwond is hij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Boskoop Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Dijkzicht. Dinsdag 29 mei werd daar tussen 13.00 en 21.30 uur een ruit van een achterdeur vernield waarna de deur geopend kon worden en de woning doorzocht. Het is nog onduidelijk of er iets uit de woning gestolen is.

Gouda Getuige van inbraak auto bekogeld met stenen Een 54 jarige man uit Gouda die woensdag 30 mei rond 04.45 uur twee jongens betrapte op diefstal van een gameboy uit een aan de Middenmolenlaan geparkeerde vrachtauto werd door de twee met stenen bekogeld toen hij ze achternaliep. Dit gebeurde op de hoek van de Wissel met de Middemolenlaan. Eén steen schampte zijn rug en één viel naast hem op de grond. De twee jongens wisten te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Gouda Verdachte van inbraak aangehouden De politie heeft woensdag 30 mei rond 02.50 uur aan de Turfsingel een 17 jarige jongen uit Gouda aangehouden. De jongen vestigde de aandacht op zich door voor surveillerende agenten weg te rennen. Hij verschool zich in struiken maar werd daar ontdekt. Bij hem lag een laptoptas en beamer. Het vermoeden is dat hij deze buit had gemaakt bij een inbraak. Hij probeerde te ontkomen aan zijn ontdekkers en dook de Turfsingel in. Na zo'n 300 meter gezwommen te hebben besloot een agent om ook maar te water te gaan en hem aan de kant te brengen. Daar werd hij in de boeien geslagen en voor het verdere onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De politie weet nog niet waar de gevonden goederen vandaan komen.

Gouda Politie treft bij toeval verboden imitatie vuurwapens aan De politie heeft dinsdagmiddag 29 mei bij toeval in een woning aan de Eendrachtweg drie op echt gelijkende vuurwapens gevonden. De politie was naar de woning gegaan na een melding dat daar de voordeur van openstond. Inbraak werd vermoed. In de woning trof de politie niemand aan. Vermoedelijk was de deur dan ook bij het verlaten van de woning niet in het slot gevallen. De 39 jarige bewoner is over de vondst verhoord door de politie. Hij had ze als hobby en ze via internet gekocht. De wapens van het type Reck Double Eagle en Walther P99 zijn door de politie inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op voor dit verboden bezit.

Haastrecht Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Kievitstraat. Dinsdag 29 mei werd daar tussen 07.30 en 19.00 uur een achterdeur opengebroken en de woning doorzocht. Uit de woning zijn diverse goederen gestolen zoals een aantal laptops, een elektronische agenda, geld en een sieraad. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Schoonhoven Man voor vernielingen aangehouden De politie heeft woensdag 30 mei rond 05.15 uur in een woning aan de Lopikerweg een 39 jarige man uit De Meern aangehouden. De man was volkomen in de war eerder bij drie woningen aan de Lopikerstraat binnengedrongen, was vervolgens het park ingerend, de gracht aan de Nieuwe Singel ingedoken en overgezwommen, daar een woning binnengegaan om vervolgens aan de Lopikkerweg te eindigen. Op zijn toch had hij diverse ramen vernield en ook emotionele schade berokkend voor de bewoners. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

------------------------------------ einde berichten ----------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --