Universiteit Maastricht

30 mei 2007
Onderzoeksinstituut CARIM: `zeer goed' tot `excellent' Hart- en vaatziektenonderzoek UM extern beoordeeld

Het onderzoeksinstituut CARIM (Cardiovascular Research Institute Maastricht) is onlangs bij de periodieke, externe beoordeling door onafhankelijke deskundigen als `zeer goed' tot `excellent' beoordeeld. Deze beoordeling is de leidraad voor de her-erkenning als Onderzoekschool door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), die iedere zes jaar opnieuw haar keurmerk verleent. CARIM is met 250 medewerkers het grootste onderzoeksinstituut van de Universiteit Maastricht. Het geniet internationale faam op het gebied van onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Bij de externe beoordeling werden de kwaliteit en relevantie van het onderzoek bekeken, net als de research master en de promotietrajecten van het instituut. De beoordelingscommissie woog in haar oordeel zowel de prestaties van de afgelopen jaren mee, als de toekomstplannen en
-visie van CARIM. In de toekomst gaat het onderzoeksinstituut bijvoorbeeld nauw samenwerken met het Hart Vaat Centrum van het academisch ziekenhuis Maastricht. Ook staat er samenwerking met de hart- en vaatcentra in Aken en Rotterdam op stapel.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u terecht bij Rob van der Zander, CARIM, tel. 043 3881645, e-mail R.vanderZander@CARIM.unimaas.nl
De afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992.