30.05.2007 / 11:00 / Rubriek : Binnenland / Organisatie: Desso

Desso

RSC Anderlecht kiest voor nieuw hoogtechnologisch stadionveld

Waalwijk, 30 mei 2007

De Belgische landskampioen RSC Anderlecht speelt vanaf volgend seizoen op een unieke grasmat: een natuurgrasveld verstevigd met 20 miljoen kunstgrasvezels, het zogenaamde Desso GrassMaster-systeem.

Het gepatenteerde product is van Desso Sports Systems. Anderlecht deed al ervaring op met dit systeem op hun hoofdtrainingsveld. Daarnaast brachten het bestuur en de trainer een bezoek aan Arsenal en Tottenham Hotspur, die tevens over dit systeem beschikken in hun stadion.
Ook voor het nieuwe trainingscentrum, dat onder meer de bouw van twee voetbalhallen en zes trainingsvelden omvat, doet RSC Anderlecht een beroep op Desso. De investering in het stadionveld en trainingscomplex moet de toekomst van de club op topniveau verzekeren.

General Manager Herman Van Holsbeeck bevestigt het belang van een kwalitatief hoogstaand veld. 'Temeer omdat vanaf volgend seizoen de thuiswedstrijden van het tweede elftal eveneens doorgaan in het Constant vanden Stockstadion, hetgeen een extra belasting voor het veld betekent. Willen we dan onze ambities waarmaken, zowel nationaal als Europees, dan moet RSCA over een goed veld beschikken en dit in alle weersomstandigheden'.

RSC Anderlecht volgt het voorbeeld van internationale topclubs zoals Arsenal, Liverpool, AZ Alkmaar, Feyenoord, Denver Broncos. Zij spelen al op een Desso GrassMaster-systeem in hun stadion.

De installatie gebeurt in samenwerking met partner Sportscape. De verwijdering van het bestaande veld is reeds gestart, de computergestuurde injectering van de kunstgrasvezels is voorzien voor half juni. De eerste wedstrijd op het nieuwe veld is gepland op 28 juli.

Einde persbericht

Over het Desso GrassMaster-systeem
Dit systeem bestaat uit een natuurgrasveld verstevigd met 20 miljoen kunstgrasvezels. Een computergestuurde machine injecteert de kunstgrasvezels 20 cm diep in de grasmat. Tijdens het groeiproces verstrengelen de natuurgraswortels met de kunstgrasvezels en verankeren de graszoden tot een stabiel en vlak veld. Wereldwijd spelen en trainen 250 prof- en amateurvoetbalclubs op deze velden.

Over Desso Sports Systems
Desso Sports Systems is Europees marktleider in sportvelden. Jaarlijks produceert het bedrijf 3 miljoen vierkante meter kunstgras voor voetbal-, tennis-, hockey- en rugbyvelden.
Desso heeft zijn hoofdkantoor in Waalwijk en kantoren in heel Europa. De 1.000 medewerkers zijn verantwoordelijk voor een jaaromzet van zo'n 200 miljoen Euro. Desso is recent overgenomen door het Nederlandse NPM Capital.

Voor meer info/ bezoek aan het veld tijdens de installatie RSC Anderlecht: Pierre Desmet, Persverantwoordelijke
Tel +32 475/ 361 553 pierre.desmet@rsca.be www.rsca.be

Desso Sports Systems: Wilna Albers, Verantwoordelijke communicatie walbers@desso.com tel 0412/ 66 00 00 mobiel +32/478 802003 www.dessosports.com