Atradius en AlfaStrakhovanie tekenen ........................

30.05.2007 / 11:04 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Atradius credit insurance n.v.

Atradius credit insurance n.v.

Atradius en AlfaStrakhovanie tekenen samenwerkingsovereenkomst voor kredietverzekeringen in Rusland

AMSTERDAM, May 30 /PRNewswire/ --
Kredietverzekeraar Atradius N.V. en AlfaStrakhovanie, één van de grootste verzekeraars in Rusland, onderdeel van de Alfa Group, waaronder ook de Alfa Bank valt, hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee AlfaStrakhovanie klanten van Atradius in Rusland van kredietverzekeringen zal voorzien. Zowel Atradius als AlfaStrakhovanie voorzien een uitbreiding van de samenwerking door ook kredietverzekeringen te gaan aanbieden aan AlfaStrakhovanies eigen klanten in Rusland.

Peter Ingenlath, CEO van Atradius, is ervan overtuigd dat de markt voor kredietverzekeringen in Rusland de komende tijd jaarlijks met 20 kan groeien: "AlfaStrakhovanie is een van de toonaangevende Russische verzekeraars met een uitgebreid nationaal distributienetwerk en een solide groeipotentieel. Zij hebben zowel de juiste ingangen op de Russische markt als de 'drive' om de markt voor kredietverzekeringen in Rusland te vergroten. Door deze samenwerkingsovereenkomst kunnen wij aan de eisen van onze klanten voldoen en het biedt ons een sterke positie om onze activiteiten uit te breiden."

Vladimir Skvortsov, CEO van AlfaStrakhovanie Insurance Group, vervolgt: "Gezien de hoge eisen die in Rusland aan kredietverzekeringen gesteld worden, hebben we een betrouwbare partner nodig die de verzekeringen dekt. Niet alleen voor het MKB, maar ook voor grote bedrijven die eveneens dekking in het buitenland nodig hebben. De samenwerking met Atradius, één van 's werelds meest vooraanstaande kredietverzekeraars, stelt ons in staat om onze klanten kredietverzekeringsproducten te bieden die voldoen aan de hoogste internationale standaarden en in overeenstemming zijn met de Russische wetgeving."

Over Atradius

Atradius is een van 's werelds grootste kredietverzekeraars met premie inkomsten van
1,3 miljard euro en een wereldwijd marktaandeel van 24 procent. Het bedrijf verzekert jaarlijks handel ter waarde van 400 miljard euro tegen het risico van non-betaling en biedt tal van producten variërend van kredietverzekeringen tot incasso. Met 3.500 medewerkers en meer dan 90 kantoren in 40 landen, heeft Atradius toegang tot kredietinformatie van meer dan 45 miljoen ondernemingen op basis waarvan 12.000 kredietlimietbeslissingen per dag genomen worden. Atradius heeft een 'A' rating van Standard & Poor's (vooruitzicht stabiel) en 'A2' van Moody's (vooruitzicht stabiel).

www.atradius.com

Over AlfaStrakhovanie

AlfaStrakhovanie OJSC behoort tot de 5 grootste verzekeraars in Rusland met een geconsolideerd maatschappelijk kapitaal van 70 miljoen euro en een totale omzet van 260 miljoen euro in 2006. AlfaStrakhovanie is onderdeel van de Alfa-Group, een van de grootste private en industriële consortia in Rusland (inclusief Alfa-Bank, TNK-BP, VympelKom, Megafon, Golden Telecom, X5 Retail Group). AlfaStrakhovanie is een full service verzekeringsbedrijf met licenties voor 98 uiteenlopende verzekeringen. Het bedrijf heeft een A++ rating van Expert RA rating.

www.alfastrah.ru

Contact:

Atradius Corporate Communications: Christine Gerryn, Tel.: +31-20-553-2047, christine.gerryn@atradius.com