Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

25/5/2007 - Samenwerking levert ca 1,6 miljoen op Door samen te werken in de (afval)waterketen denken de gemeente Voerendaal en het Waterschapsbedrijf Limburg, de uitvoeringsorganisatie van Waterschap Roer en Overmaas en Peel en Maasvallei, een kostenvoordeel van ca 1,6 miljoen te behalen.

Beide partijen tekenen 31 mei a.s. de realisatieovereenkomst waarin is opgenomen dat werkzaamheden gezamenlijk worden uitgevoerd. Deze samenwerking heeft een positief effect op de lasten voor de burger en belastingbetaler van het Waterschap Roer en Overmaas, maar levert ook een zo optimaal mogelijk milieurendement voor (afval)water op.

Milieuvoordelen
In het gebied ten noorden van de spoorlijn Heerlen-Maastricht moeten diverse ingrijpende maatregelen plaatsvinden op het gebied van waterhuishouding en riolering door zowel gemeente als waterschap. Uit onderzoek bleek dat samenwerking tussen beide partijen haalbaar en zeer rendabel is.

Door gezamenlijk een samenhangend pakket van maatregelen te nemen, voldoet iedere partij aan eisen en doelen en is er een optimale balans tussen maatschappelijke kosten en milieuvoordelen. Dat is het goede van samenwerking, aldus voorzitter Jan Schrijen van Waterschap Roer en Overmaas. Vandaar dat beide partijen nu een samenwerkingsovereenkomst tekenen.