Gemeente Beek


Sportintegratiedag

Op Pinkstermaandag heeft voor de eerste keer de zogenaamde Sportintegratiedag plaatsgevonden. Deze dag is georganiseerd door de VV Caesar/VOS holding en de gemeente Beek. Circa 40 sporters van verschillende leeftijden (van 12 tot 50 jaar) konden kennismaken met verschillende sporten. Ondanks het slechte weer is de dag een groot succes geworden.

Nadat wethouder van Es samen met een aantal deelnemers de dag open schoot werden de sporters in groepjes ingedeeld en naar de door hun gekozen tak van sport begeleid. De sporters gaven zich volledig en iedereen genoot zichtbaar. Dit kan overigens ook gezegd worden van de trainers en begeleiders van de deelnemende verenigingen. Voor velen van hen was het de eerste keer dat men via de sport in aanraking kwam met mensen met een verstandelijke beperking.

De dag werd afgesloten door een spetterend optreden van de Moezeband uit Holtum, die door de organisatie nog net voor de neus van Mr. Pinkpop Jan Smeets kon worden weggekaapt. Eén ding is zeker: de dag krijgt zeker een vervolg. Het is de bedoeling dat er jaarlijks een sportintegratiedag gehouden gaat worden.

sportintegratie01.JPG sportintegratie02.JPG

sportintegratie03.JPG sportintegratie04.JPG

sportintegratie05.JPG sportintegratie06.JPG

sportintegratie07.JPG sportintegratie08.JPG