Gemeente Reimerswaal


Eerste paal starterswoningen in Rilland!

Geplaatst op: 30-05-2007

Na het succes van het project in Oostdijk mogen nu ook in Rilland starterswoningen gebouwd worden. De eerste aanzet voor de starterswoningen in Rilland verliep een beetje moeizaam. Er waren in eerste instantie niet zoveel geïnteresseerden. Wellicht had dit te maken met het tijdstip waarop mensen zich konden inschrijven, namelijk tijdens de kerstperiode van vorig jaar.

Een tweede inschrijving in januari 2007 zorgde voor meer geïnteresseerden. In een mum van tijd waren de woningen verkocht.

Het resultaat is dat nu op 18 mei de 1e paal van de starterswoningen is geslagen. Aan de Krooneend 2 tot en met 12 verrijzen 6 mooie woningen. Het bewijst dat er aan dit soort woningen toch een grote behoefte bestaat. Het is met de huidige huizenprijzen voor vele starters moeilijk een huis te kopen. De starterswoningen worden gebouwd met een goede prijs/ kwaliteitsverhouding en maakt het starters mogelijk om op speciale voorwaarden een woning te kopen. Ook kunnen zij gebruik maken van de speciale starterslening. Op deze manier probeert de gemeente Reimerswaal de starters een handreiking te doen en de gemeente zal het blijven stimuleren om ook op andere locaties deze woningen te bouwen.

Print dit bericht

>