Gemeente Reimerswaal


Skatebanen Reimerswaal

Geplaatst op: 30-05-2007

Het college wil het aantal skatebanen in de gemeente uitbreiden. Investeren in voorzieningen voor de jeugd is van belang voor de leefbaarheid van de kernen. Op dit moment is er een skatebaan in Waarde, Kruiningen en Yerseke. Zowel in Oostdijk als in Krabbendijke is een geschikte locatie voor de aanleg van een skatebaan gevonden.

In Oostdijk is het de bedoeling een skatebaan te realiseren op het speelveld aan de Ommegank. Er zullen een aantal speeltoestellen moeten worden verplaatst, maar dan is er ruimte voor een skatebaan van ca. 12 x 20 meter. Het huidige trapveld wordt onveranderd gehandhaafd. Er heeft hierover inmiddels overleg plaatsgevonden met de dorpsraad Oostdijk.

In Krabbendijke is de skatebaan gepland op de locatie Meiboom. Hier zal een skatebaan van 15 x 25 meter worden gerealiseerd. In verband hiermee is reeds overleg gepleegd met de organisatie van de Kindervakantieweek en met het Calvijncollege.

Het is de bedoeling dat ook in Hansweert een skatebaan wordt aangelegd. Het college heeft over de locatie overleg gevoerd met de dorpsraad Hansweert. Naar verwachting zal daarover binnenkort een beslissing worden genomen.

Helaas zijn we er niet in geslaagd een geschikte locatie te vinden voor een skatebaan in Rilland.

Het college van burgemeester en wethouders van Reimerswaal nodigt de inwoners van Oostijk en Krabbendijke uit voor de informatieavond over de aanleg van de skatebanen op

donderdag 21 juni 2007 om 20.00 uur dorpshuis De Meiboom, Kerkpolder 30 in Krabbendijke

Tijdens deze avond zal door wethouder de heer H. de Kunder en de behandelend ambtenaar informatie worden gegeven over de precieze locatie, de materiaalkeuze, de procedure, enzovoort. Uiteraard is er de mogelijkheid voor de inwoners tot het stellen van vragen. Wij zijn be-nieuwd naar uw reacties.
Voor de jongeren zal er een intekenlijst klaarliggen waarop zij kunnen aangeven dat zij betrokken willen worden bij de keuze van de toestellen.

Skatebaan Yerseke
De skatetoestellen op het parkeerterrein aan de Burenpolderweg te Yerseke hebben onderhoud nodig. In het belang van de veiligheid van de skaters moet het polyester worden vervangen. In verband daarmee zullen de skatetoestellen op korte termijn worden verwijderd. De leverancier zal de reparatiewerkzaamheden uitvoeren. De jeugd van Yerseke zal het even zonder skatebaan moeten stellen. Helaas.
Na de zomer zullen de skatetoestellen worden geplaatst op de nieuwe locatie aan de Bakenweg (oksel Julianahaven). De ondergrond zal worden voorzien van een asfaltlaag die zeer geschikt is voor skaters. Dit is een grote verbetering ten opzichte van het parkeerterrein aan de Burenpolderweg! Het college van burgemeester en wethouders verwacht met deze investeringen een positieve bijdrage te leveren aan het skateplezier van de jeugd in Yerseke.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande informatie over skatebanen in de gemeente Reimerswaal, dan kunt u bellen met de behandelend ambtenaar mevrouw H. van Witteloostuijn, telefoonnummer. (0113) 395 344 (maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend tussen 08.00 en 12.00 uur).

Print dit bericht

>