Gemeente Den Haag

Extra bomen, een opknapbeurt van een plantsoen en meer parkeerplaatsen moeten een stimulans geven aan de leefbaarheid van zes woonstraten in Rustenburg. De herinrichting levert in totaal 69 extra parkeerplaatsen op door tweezijdig parkeren mogelijk te maken. Ook worden dertien extra bomen geplant en worden alle straten voorzien van de authentieke Berlage lichtmast. De straten komen door deze herinrichting op het niveau Residentie Kwaliteit, de Haagse norm voor de kwaliteit van de openbare ruimte. Het plan hiervoor is vandaag door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld.

De straten die in dit plan worden heringericht en waar de 69 extra parkeerplaatsen komen, zijn de Bussumsestraat, Hilversumsestraat, Larensestraat tussen Muiderbergstraat en Hilversumsestraat, Loosdrechtsestraat, Naarderstraat tussen Hilversumsestraat en Bussumsestraat en de Spakenburgsestraat. In de Spakenburgsestraat wordt ook het plantsoen opgeknapt.
Volgens verantwoordelijk wethouder Marnix Norder (Bouwen en Wonen) draagt de herinrichting die in deze straten wordt uitgevoerd bij aan de vernieuwing van Rustenburg-Oostbroek: We pakken er de parkeeroverlast mee aan en de straten krijgen een mooie groene uitstraling.

Het herinrichtingsplan is tot stand gekomen in overleg met de bewoners en andere belanghebbenden. Door suggesties van bewoners over het plantsoen aan de Spakenburgsestraat blijven de grote bomen en heesters daar gehandhaafd.
Bij de invoering van het betaald parkeren in Rustenburg-Oostbroek heeft het gemeentebestuur aangegeven dat er in totaal 200 extra parkeerplaatsen bijkomen om daarmee ook de leefbaarheid te verbeteren. Zo is eerder ook een plan voor 85 extra plaatsen op de Soestdijksekade tussen het Soestdijkseplein en Veluweplein vastgesteld. Daarnaast werkt de gemeente ook aan andere plannen voor meer parkeerplaatsen in deze wijk.
Voor de zes woonstraten in Rustenburg is eind dit jaar het definitieve ontwerp klaar. In het derde kwartaal van 2008 kan dan begonnen worden met de werkzaamheden waarna de herinrichting in het vierde kwartaal klaar is.