TNO presenteert kinderboek 'Snap jij het? Ik wel!' op basisschool Pius X in Wateringen

30 mei 2007 - Ook altijd willen weten waarom je je wimpers niet hoeft te knippen en waarom je niet hoeft te lachen als je jezelf kietelt? Ook kinderen zitten met dit soort vragen en willen graag weten hoe het zit. Daarom heeft TNO een boekje gemaakt met de antwoorden op al dit soort vragen. TNO vindt dat dingen uitzoeken en weten leuk is en wil dat graag aan iedereen laten weten. Zeker aan kinderen. Want je hoofd kan echt niet overvol raken als je teveel leert (overigens ook een van de vragen die in het boek wordt beantwoord).

In het kleurrijke boek 'Snap jij het? Ik wel!' staan de antwoorden op vragen die kinderen (en volwassenen...) hebben over de wereld om hen heen. Vragen zoals waarom wielen soms achteruit lijken te draaien, maar ook waarom er drempels in huizen zijn en of je van ijzer écht sterker wordt.

Pius X in Wateringen

Op een aantal scholen zullen TNO-medewerkers de vragenstellers in hun eigen klas nog een keer het antwoord toelichten. De Pius X in Wateringen is een van de basisscholen die zijn uitgekozen om langs te komen. Daar zal iemand van TNO aan een groep 6 uitleggen waarom op sommige flitsfotos je ogen rood worden. Want dat was de vraag van een van de leerlingen uit die klas.

Iedere basischool 2 boeken

TNO bestaat dit jaar 75 jaar. Daarom krijgt iedere basisschool van Nederland twee exemplaren van het boek om aan te geven dat kennis en belangstelling voor techniek de moeite waard zijn. Het boek is te verkrijgen in de Shop van science center NEMO in Amsterdam en op TNO.NL. Prijs: 10 euro.

U bent van harte uitgenodigd

Wanneer? Vrijdag 1 juni Hoe laat? Vanaf 13.30 uur Waar? Basisschool Pius X, Dr Schaepmanstraat 2 2291 SX Wateringen Welke groep? Groep 6 juf Marga