Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 30 mei 2007

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Aleoeten 38, gymzaal gedeeltelijk vernieuwen.

Picassopassage, entrees parkeergarage/winkelcentrum veranderen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1. Picassopassage, entrees parkeergarage/winkelcentrum veranderen.

Aan de genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In verband met de vrijstellingsprocedure ligt de aanvraag en de ontwerpbeschikking met ingang van donderdag 31 mei 2007, gedurende 6 weken, op werkdagen ter inzage. Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 21 mei 2007:

Grateastraat, 27 woningen met berging bouwen.

Verzenddatum 22 mei 2007:

Wegelingpark, 29 woningen bouwen.

Aïda 59-61, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Wijnkoopsbaai 98, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

Kapvergunningen

aangevraagd

Door de gemeente:

Rivierweg, Roekstraat

3 populieren; kleinste boom op de Rivierweg, in de as van de Merellaan t.h.v. Merellaan 21 (achterzijde);

grootste boom op de Rivierweg nabij bushalte op de hoek Rivierweg en Merellaan; de boom van Com·Wonen bijna op de hoek van de Roekstraat en de Fluiterlaan thv Sperwerhof 1wegens rioleringswerkzaamheden.

Herplantplicht met 2 essen na reconstructie van de Rivierweg zelf. Herplant van de boom op Com·Wonen terrein kan pas plaatsvinden na de bouw van het complex De Hoven en de aanpassing van de Roekstraat hierop.

Door overigen:

Amiranten 28


1 berk in de voortuin wegens overlast. Geen herplantplicht.

Kapvergunningen

verleend

Aan overigen:

Jacob Catslaan 10


1 berk in de achtertuin wegens overlast. Geen herplantplicht.

Oppland 1


1 naaldboom in de voortuin wegens overlast. Geen herplantplicht.

De stukken die hier betrekking op hebben, te weten de kapaanvragen, de rooitekeningen en de

conceptbeschikkingen, liggen zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum.

In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen over de

kapaanvraag kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Voor meer informatie over kapaanvragen en of vergunningen kunt u terecht bij mw. H. Jansen-Oranje telefoon 2848637.

U kunt uw bedenkingen ook mondeling indienen of nader toelichten.

Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan verzoeken wij u dit uiterlijk 4 weken na publicatie van de conceptbeschikking te melden bij de unit Handhaving en Vergunningen telefoon 2848637.

Er word dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting bepaald.

Voor wat betreft de verleende vergunningen geldt dat binnen een termijn van zes weken beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. Ingevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 21 mei 2007 (datum besluit 21 mei 2007):

kentekennummer VL-VT-53 voor de heer K. Kaernaes, Beemsterhoek 6.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening, ligt vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

Evenementenvergunning
aangevraagd


· De Jonge Krijger: voor het houden van een Lopend Vuurtje, bewonersbijeenkomst De Hoven, op woensdag 6 juni 2007 van 19.00 uur tot 22.00 uur;


· Aqua Tropica: voor het vieren van hun 40^e verjaardag op het schoolplein bij de zandbak en naast het Baken aan het Maria Danneelserf op zaterdag 23 juni 2007 van 14.00 uur tot 23.00 uur;


· Kunstmarktcommissie van het NUT: voor het houden van de jaarlijkse Kunstmarkt op de Kerklaan/Dorpsstraat op zaterdag 8 september 2007;

Vestiging detailhandelsbedrijf in meubelen

Lylantsebaan 7d

(artikel 15 WRO-procedure)

Het college maakt bekend dat zij voornemens is om vrijstelling te verlenen van artikel 5, lid 6 onder 2. van de voorschriften van het bestemmingsplan Hoofdweg 1998 ten behoeve van de vestiging van een detailhandelsbedrijf in meubelen (meubelbedrijf Beter Bed) in het pand Lylantsebaan 7d. Op grond van artikel 5, lid 7 onder d. kan vrijstelling (ex artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening) van het verbod om gebouwen ten behoeve van detailhandel te gebruiken worden verleend.

Het ontwerpbesluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van donderdag 31 mei 2007 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage bij het Informatiecentrum. Over dit ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden gedurende deze 6 weken naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Degenen die mondelinge zienswijzen naar voren willen brengen kunnen op maandag en vrijdag contact opnemen met mevrouw Sluiters Van der Knaap van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoon 2848779.

Wet geluidhinder

De Algeraweg wordt tussen het Capelseplein en de Algerabrug anders ingedeeld. Hierdoor komen er aan

de westzijde twee rijstroken, in plaats van de huidige enkele rijstrook. Tevens wordt de maximumrijsnelheid op de Algeraweg gereduceerd van 80 km/uur naar 50 km/uur. De maximum snelheid op de vrije busbaan zal 70 km/uur zijn.

Wet geluidhinder

Deze wijzigingen aan de weg hebben tot gevolg dat de consequenties met betrekking tot de geluidsbelasting onderzocht moeten worden, in het kader van hoofdstuk VI, afdeling 4, art. 99 e.v., van de Wet geluidhinder (reconstructiebesluit). Uit dit onderzoek is gebleken dat er sprake is van een reconstructie in de zin van de Wet geluidhinder. Daarom moeten er geluidwerende maatregelen worden genomen.

In verband met de reconstructie van de Algeraweg in de zin van de Wet geluidhinder maakt het college van burgemeester en wethouders bekend, dat de raad in zijn openbare vergadering van 23 april 2007, de in het akoestisch onderzoek voorgestelde geluidwerende maatregelen die op grond van de Wet geluidhinder noodzakelijk zijn om aan de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting van 55 dB(A) te voldoen heeft vastgesteld.

De in het akoestische onderzoek voorgestelde geluidwerende maatregelen die op grond van de Wet geluidhinder noodzakelijk zijn om aan de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting van 55 dB(A) te voldoen, in verband met de reconstructie van de Algeraweg zijn:


- aanbrengen van een scherm bij het Capelseplein vanaf hoekwoning Bernsteinstraat 59 tot woning Bernsteinstraat 87 over een lengte van circa 125 meter met een totale hoogte van 2.85 meter boven het wegdek;


- aansluitend hierop aanbrengen van een scherm over een lengte van circa 30 meter met een totale hoogte van 2.7 meter boven het wegdek;


- aansluitend hierop aanbrengen van een scherm tot de woning Paganinistraat 38 over een lengte van circa 395 meter met een totale hoogte van 2.5 meter boven het wegdek;


- aanbrengen van geluidsreducerende asfalt op de Algeraweg dat een geluidsreductie moet opleveren van 4.2 dB(A) ten opzichte van dicht asfaltbeton bij 50 km/uur.

Het raadsbesluit van 23 april 2007 en het daarbij behorende akoestisch onderzoek liggen gedurende zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na dag waarop het raadsbesluit is bekendgemaakt.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft elke belanghebbende de bevoegdheid om tegen het raadsbesluit van 23 april 2007 bij de raad (Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel) een bezwaarschrift in te dienen. Het gemotiveerde bezwaarschrift moet worden ingediend binnen een termijn van zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na de dag waarop het raadsbesluit is bekendgemaakt. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten a) de naam en het adres van de indiener, b) de dagtekening, c) een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en d) de gronden van het bezwaar. Ingeval van onverwijlde spoed kan een belanghebbende eveneens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Bovengenoemde stukken waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel