Provincie Flevoland



Europese subsidie voor DetailRepair B.V. in Emmeloord

Aan DetailRepair B.V. is ruim EUR 56.000 Euro subsidie toegekend in het kader van de MKB-regeling. DetailRepair B.V. is gevestigd in Emmeloord en richt zich op de installatie en reparatie van beveiligingsapparatuur tegen winkeldiefstal. Het bedrijf groeit zo snel, dat verhuizing naar een groter pand noodzakelijk is.

Detail Repair is gespecialiseerd in de verkoop van technische systemen om winkeldiefstal te verminderen. Voorbeelden van beveiligingssystemen zijn camerasystemen en artikelbeveiliging met behulp van labels in combinatie met detectiepoortjes bij de ingang van de winkel. Daarnaast bestaan er nog vele andere technische systemen om winkeldiefstal fors te verminderen. In tegenstelling tot de meeste aanbieders in de beveiligingsmarkt is Detail Repair voornamelijk dienstengericht (reparatie, service, training en advies). De grote concurrenten zijn voornamelijk productgericht (verkoop van nieuwe installaties) en voeren meestal slechts 1 merk. Detail Repair biedt alle gangbare merken aan. Detail Repair biedt werkgelegenheid aan ruim 13 mensen (fte). Na verhuizing naar het nieuwe pand op het bedrijventerrein A6 bij Emmeloord, zal de werkgelegenheid met tenminste 5 fte toenemen. De totale investering in het nieuwe pand bedraagt ruim EUR 700.000.

De MKB-regeling is een Europese subsidieregeling die speciaal bedoeld is voor grootschalige investerings-projecten in de provincie Flevoland. Met de bijdrage aan Detail Repair is het volledige budget beschikt voor projecten in de Noordoostpolder. De MKB-regeling is inmiddels gesloten en er kunnen dan ook geen aanvragen meer worden ingediend. Dit heeft te maken met het feit dat het Europese Programma 2000-2006 ten einde loopt. De onderhandelingen voor een nieuw Europees Programma met de Europese Commissie en de ministeries zijn inmiddels in volle gang. Het is nog niet duidelijk of er weer een soortgelijke regeling zal komen. Duidelijkheid hierover wordt pas verwacht aan het einde van dit jaar.