Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060716340
Vragen van het lid Bosma (PVV) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de gekleurde berichtgeving door het NOS Journaal inzake de anti-Nederlandse geweldsexplosie bij de voetbalwedstrijd in Tilburg. (Ingezonden 29 mei 2007)
1
Heeft u kennisgenomen van de uitzending van het NOS Journaal van 23 mei jl., in het bijzonder van het verslag van de Marokkaanse furie bij de voetbalwedstrijd in Tilburg?
2
Is het u ook opgevallen dat het Journaal ervoor heeft gekozen de meest indrukmakende beelden niet uit te zenden, bijvoorbeeld beelden waar te zien was dat
- een fluitconcert plaatsvond tijdens het Wilhelmus,
- een steward karatetrappen kreeg,

- jihad-vlaggen werden meegedragen,

- gezinnen met kinderen moesten rennen voor hun leven
- door heel Tilburg geweld plaatsvond etc.


3
Is het u tevens opgevallen dat in deze reportage wel twee Marokkanen geïnterviewd werden, beiden zonder enige betrokkenheid bij het incident, die vergoelijkend, bagatelliserend c.q. goedpratend spraken over de furie?


4
Deelt u de mening dat het NOS Journaal dit item heeft gemaakt vanuit de multiculturalistische ideologie en dat blijkbaar niet objectieve berichtgeving voorop staat, maar opvoeding van het Nederlandse volk?

5
Deelt u de mening dat er een relatie is tussen het feit dat tachtig procent van de redactie van het NOS Journaal links stemt en dat 36 procent van de Nederlandse bevolking vindt dat het Journaal links georiënteerd is. (Bron: onderzoek Maurice de Hond.)


6
Bent u bereid het NOS Journaal er aan te herinneren dat zij betaald wordt door alle belastingbetalers?

Toelichting: deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen ter zake van de leden Zijlstra en Teeven (beiden VVD), ingezonden 23 mei 2007 (vraagnummer 2060715910) en van de leden Wilders, Brinkman en De Roon (allen PVV), ingezonden 25 mei 2007 (vraagnummer 2060716140)