Gemeente Coevorden

U heeft gestemd! Bedankt!

Bedankt voor uw stem! In grote getale heeft u gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te stemmen over uw favoriete ontwerp voor het nieuwe multifunctionele gemeentehuis in Coevorden. Meer dan 5000 stemmen zijn er uitgebracht. Fantastisch! Daarmee heeft u van de eerste raadpleging van de bevolking in onze gemeente een succes gemaakt. Het nieuwe `Huis van de Bevolking' wordt hierdoor ook echt een huis van ons samen. Morgenavond om 20.00 uur zal ik op de Markt in Coevorden bekendmaken hoeveel stemmen er precies zijn uitgebracht en welk ontwerp de publieksfavoriet is geworden!

Het is voor de eerste keer dat we in de gemeente Coevorden zo'n grootschalige raadpleging hebben gehouden. Twee weken lang stonden de ontwerpen voor het nieuwe gemeentehuis in het brandpunt van de belangstelling. Op woensdagavond 9 mei zagen we met z'n allen -in de zaal of voor de buis- drie fantastische presentaties van de architecten Rau, LKSVDD en De Zwarte Hond. Om 22.00 uur diezelfde avond ging de website on line. Van 10 tot en met 23 mei heeft u, soms met honderden mensen per dag, de ontwerpen bekeken in het Informatiecentrum Coevorden Beweegt aan de Markt. En ook de media hebben veel aandacht besteed aan de verkiezing van de ontwerpen.

Uw mening telt

Door zo massaal te stemmen, telt de mening van het publiek het zwaarst in de uiteindelijke keuze voor het ontwerp. Zes groepen mochten hun oordeel geven over de voorgestelde ontwerpen: de bevolking, de gemeenteraad, de klankbordgroep, de medewerkers van de gemeente en CQ, deskundigen op het gebied van architectuur en duurzaamheid en het college van B en W. De stem van de inwoners krijgt daarbij het meest gewicht. Op dinsdag 19 juni maken we de definitieve einduitslag bekend: dan staat vast hoe het nieuwe gemeentehuis eruit gaat zien.

Bent u ook nieuwsgierig naar de uitslag van uw stemming? Kom morgenavond, donderdag 31 mei om 20.00 uur, naar de markt in Coevorden, waar ik bekend maak wat uw favoriete ontwerp is, hoe er is gestemd en wat er met uw stem gedaan wordt.

Bert Bouwmeester, burgemeester.