Gemeente Haaksbergen

Resultaten eerste peiling Haaksbergenpanel

Het afgelopen voorjaar is de gemeente gestart met het zogeheten Haaksbergenpanel. Via dit panel wordt de bevolking van onze gemeente een paar keer per jaar geraadpleegd over een aantal gemeentelijke onderwerpen. De werving van de panelleden en het houden van de peilingen worden in opdracht van de gemeente uitgevoerd door het onderzoeksbureau I & O Research uit Enschede. Dat bureau voert de peilingen zodanig uit dat er sprake is van een representatieve afspiegeling van de bevolking van onze gemeente.

Resultaat eerste peiling:

Haaksbergenpanel De website van de gemeente heeft bij de eerste peiling van het digitaal burgerpanel van onze gemeente, als gemiddeld rapportcijfer een 6,7 gekregen. Die eerste peiling waaraan 198 inwoners hebben meegedaan, ging behalve over het gebruik van de internetsite ook over het buitengebied en over het bereik van de lokale omroep.

Zo zijn de panelleden in het algemeen erg tevreden over de fiets- en wandelmogelijkheden en het groen in het buitengebied, waarvoor men zwerfvuil en grootschalige landbouw als de grootste bedreigingen ziet. De lokale omroep is redelijk bekend: vier van de vijf pannelleden kent RTV Sternet.

Ga voor meer informatie naar de pagina van het Haaksbergenpanel of lees de volledige uitslag van de eerste peiling in het verslag van I&O Research.