Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nu ook notebooks van Toshiba met AMD-processors

Breda, 30 mei 2007 - Toshiba's Computer Systems Division gaat naast de bestaande en succesvolle notebooklijnen een deel van de notebookfamilie Toshiba Satellite uitrusten met AMD-processors. Het bedrijf beantwoordt hiermee aan de vraag naar mobile computing in breder segment van de markt.

"Het uitbreiden van het aantal leveranciers waar we mee samenwerken, is een positieve ontwikkeling voor consumenten. Ze hebben een grotere keuze uit notebooks om aan om hun specifieke behoeften en wensen te voldoen", zegt Jeffrey Willis, general manager van Toshiba Information Systems Benelux. "Met deze stap kan Toshiba nieuwe markten en distributiepartners bedienen. We versterken onze marktpositie en profiteren van concurrentievoordeel in deze hectische en zich snel ontwikkelende markt."

De eerste notebooks van Toshiba met AMD-processors zijn vanaf het derde kwartaal 2007 beschikbaar.

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, leverancier van portable computers. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer- en elektronicabedrijven, is een toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 161.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 54 miljard US$ (2005).



Ingezonden persbericht