Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 mei 2007

Aanhoudingen wegens diefstal uit school

Enschede

De politie hield op dinsdag 29 mei twee Enschedese meisjes aan wegens diefstal uit scholen. De twee verdachten betreffen geen leerlingen van de betreffende scholen.

Nadat recent meerdere diefstallen waren gepleegd op een aantal scholen, verspreid over Enschede, werden de namen genoemd van de twee verdachten. De politie stelde vervolgens een onderzoek in en hield op dinsdag 29 mei beide Enschedese meisjes, een 16- en 17-jarige, aan. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-966147)

Gewonde bij aanrijding

Enschede

Bij een aanrijding op dinsdag 29 mei tussen twee auto's op de kruising Colosseum/Pantheon in Enschede, raakte een 30-jarige Hengeloër gewond.

Een 19-jarige Enschedeër reed met zijn auto vanaf het Pantheon genoemde kruising op zonder af te remmen. Hij kwam daarbij vol in aanrijding met de voor hem van links, over het Colosseum rijdende 30-jarige Hengeloër. Het Colosseum betreft een voorrangsweg. Laatstgenoemde reed eveneens zonder snelheid te minderen genoemde kruising op. Als gevolg van de klap van de aanrijding schoot het voertuig van de 30-jarige naar links en ramde enkele metalen afscheidingen. Het voertuig van de 19-jarige kwam op de zijkant tot stilstand. De 30-jarige werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De politie nam het kentekenbewijs deel 1 van de auto van de 19-jarige in vanwege de schade. Beide auto's werden afgesleept. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-069997)

Winkeldiefstal

Enschede

Op dinsdag 29 mei werd om 17.20 uur een 30-jarige Enschedese aangehouden wegens diefstal bij een winkel aan de Wesseler-Nering in Enschede. Bij de verdachte werden meerdere van diefstal afkomstige goederen aangetroffen en in beslag genomen.

De politie ging na een melding naar het genoemde adres en trof de verdachte daar aan. Zij was door de bedrijfsleider betrapt op het wegnemen van pakken vla en kettinkjes. Na haar aanhouding troffen de agenten in een plastic tas van de 30-jarige nog nieuwe en van prijskaartjes met controlestrookjes voorziene kledingstukken aan. De politie nam deze goederen in beslag en stelt een nader onderzoek in naar de herkomst. De 30-jarige werd in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-069920)

Inbreker op heterdaad betrapt

Enschede

De politie hield op woensdag 30 mei om 01.40 uur een 17-jarige Enschedeër aan, nadat hij betrapt werd bij een inbraak in een school aan de Belgielaan in Enschede. Een tweede verdachte wist te ontkomen.

Kort daarvoor werd gemeld dat er enkele personen bezig waren een ruit te vernielen bij een school aan genoemde straat. Een politieman man was tijdens de melding in de buurt en stelde onmiddellijk te voet een onderzoek in. Hij zag op het schoolplein twee personen lopen, vlakbij een vernielde ruit. De agent wilde hen aanhouden, maar beide gingen er onmiddellijk vandoor. De verdachten liepen ieder een andere richting op, waardoor een van hen kans zag te ontkomen. De agent kon de 17-jarige verdachte na een korte achtervolging aanhouden. Toen de 17-jarige over een hek wilde springen, bleek deze te hoog voor hem, waardoor hij viel en gewond raakte. De 17-jarige moest zich eerst onder doktersbehandeling stellen en werd daarna voor verhoor opgesloten. Het onderzoek wordt voorgezet. (07-070045)

Man rijdt schade aan en om een flatgebouw

Almelo

De politie hield op dinsdag 29 mei een 52-jarige Almeloër aan nadat hij met zijn auto opzettelijk veel schade had aangericht in en om een flatgebouw aan de Gerard Doustraat in Almelo.

Omstreeks 22.20 uur die dag werd gemeld dat een automobilist als een dolle reed en overal tegenaan reed. De agenten troffen de 52-jarige lopend bij de flat aan. De man weigerde elke medewerking aan zijn aanhouding en werd na veel verzet in de boeien gedaan. Nadat alcoholgebruik was geconstateerd werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. De politie heeft de verdachte voor nader verhoor opgesloten. De auto is afgesleept. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Uit een onderzoek kwam vast te staan dat de verdachte met zijn auto achter de flat meerdere betonnen paaltjes omver had gereden. Vervolgens reed hij een metalen hekwerk plat en ging via de groenstrook naar de openbare weg. Hij raakte daarbij de muur van de flat, waardoor een groot gat ontstond. Daarna stak hij de rijbaan over en vervolgde zijn weg over de groenstrook. In de Jan van Goyenstraat kwam hij uiteindelijk met zijn auto tot stilstand, nadat het rechterwiel was ontdaan van de band. (07-070022)

Dronken automobilist aangehouden

Rijssen

Op woensdag 30 mei hield de politie een dronken automobilist aan op de Reggesingel in Rijssen. De verdachte, een 52-jarige Almeloër, reed tevens zonder rijbewijs.

Bij de controle om 00.30 uur gaf de 52-jarige in eerste instantie een valse naam op. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 1.57 promille. Het rijbewijs van de verdachte bleek al eerder ongeldig verklaard. De politie maakt voor alle drie overtredingen proces-verbaal op.

(07-070039)

Verkeerscontrole

Hengelo

De politie hield op dinsdag 29 mei op meerdere locaties toezicht op de verkeersveiligheid. Daarbij werden in totaal 20 bekeuringen uitgeschreven.

De controles vonden plaats tussen 14.30 en 21.00 uur op de Oostelijke Esweg, Haaksbergerstraat en Deldenerstraat in Hengelo. Op de Haaksbergerstraat geldt een tijdelijk eenrichtingsverkeer vanwege wegwerkzaamheden. Daarbij zouden automobilisten het verbod massaal negeren, wat uiteraard tot verkeersgevaarlijke situatie leidt. De politie zal daar de komende tijd dagelijks extra toezicht houden op overtreders.

Proces-verbaal werd opgemaakt voor: 1x negeren geslotenverklaring
1x niet tonen APK
1x onjuist kenteken aanhangwagen 4x niet dragen autogordel
1x getinte ruiten
1x vervallen APK
5x niet tonen rijbewijs
5x snelheidsoverschrijding (Oostelijke Esweg - hoogst gemeten snelheid 77 km/u ipv 50) (07-069863)

Fietsster gewond bij aanrijding

Enschede

Bij een aanrijding op dinsdag 29 mei omstreeks 09.25 uur op de Haaksbergerstraat in Enschede, raakte een 18-jarige Enschedese fietsster gewond en reed de veroorzaker, een onbekende automobilist door.

De 18-jarige Enschedese fietste over het parallelle fietspad van de Haaksbergerstraat in de richting Haaksbergen. Ter hoogte van de kruising met verkeerslichten bij de Usselerhofweg reed zij bij groen licht recht door. Vanuit de Usselerhofweg reed op dat moment een auto de kruising met de Haaksbergerstraat op en sloeg links af richting Enschede. De automobilist reed daar bij de fietsster aan, waarna de fietsster kwam te vallen. De 18-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De automobilist reed na de aanrijding door, waarbij het onduidelijk is of hij van de aanrijding iets heeft gemerkt. De auto betrof een zilvergrijze, grote en vrij nieuwe auto. De automobilist had zwart stekelig haar en was ongeveer 30 jaar oud. De politie roept deze automobilist en eventuele getuigen op zich te melden via 0900-8844. (07-069545)

Medicijnen verloren

Enschede

Een inwoonster van Glanerbrug heeft op de ochtend van woensdag 30 mei haar medicijnen verloren.

Tussen Glanerbrug en Enschede verloor de vrouw, die op haar fiets was, een blauwe inhaler. Het poeder wat in deze inhaler zit betreft Sabutamol en is bij inhaleren door kinderen gevaarlijk. Dit kan schade aan de longen toebrengen. De vinder kan de medicijnen afgeven bij het politiebureau of apotheek. Of dit melden via 0900-8844.

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --