Ingezonden persbericht


Persbericht
30 mei 2007

Organisaties onderschatten het belang van goede ICT

Opmerkelijke en zorgwekkende conclusies uit het onderzoek van PINS

Zeventig procent van de midcap en smallcap bedrijven houdt de ICT-infrastructuur in eigen beheer. Dit is een van de conclusies uit het onderzoek dat PINS hield naar de wijze waarop de ICT-infrastructuur is georganiseerd bij deze bedrijven. In een kwalitatief onderzoek onder midcap en smallcap bedrijven heeft PINS de ICT-fundamenten van deze bedrijven in kaart gebracht. De resultaten geven inzicht in hoe deze beursgenoteerde bedrijven omgaan met de ICT-infrastructuur en daarbij actuele ICT-vraagstukken als bereikbaarheid en gegevensbeveiliging.

Onderschatte gevolgen
Bedrijven, waaronder midcap en smallcap, besteden volop specifieke bedrijfsactiviteiten uit. Het is daarom des te opvallender dat bedrijven er voor kiezen de ICT-infrastructuur intern te houden. "Bedrijven denken vaak te makkelijk over ICT. Ze zijn zich nauwelijks bewust wat het betekent als de ICT-infrastructuur niet de benodigde aandacht krijgt. Bij veel bedrijven ontbreekt het aan mensen met voldoende ICT-kennis of wordt er onvoldoende geld voor de infrastructuur vrij gemaakt, met alle mogelijke gevolgen van dien," aldus CEO Jan Willem des Tombe.

Gevarenzone
Dat veel bedrijven zich de consequenties van een slechte ICT-infrastructuur niet realiseren, blijkt ook uit de wijze waarop bedrijven omgaan met back-ups. De meeste bedrijven maken weliswaar dagelijks back-ups, maar bij de helft van de gevallen gebeurt dit op slechts één locatie. Verder vinden de meeste bedrijven het acceptabel als de server onverwachts tijdelijk onbereikbaar is. "Volledig onacceptabel," vindt Des Tombe, "bedrijven lijken niet te stil te staan bij de mogelijke implicaties bij de onbereikbaarheid van de server." Met al deze onzorgvuldigheden begeven bedrijven zich op glad ijs.

Fundamenteel belang
In een tijd waarin internet niet meer weg te denken is en successen grotendeels daarvan afhangen, moeten bedrijven bewuster met hun ICT leren omgaan. Dit betekent niet alleen investeren in een mooie website, het visitekaartje van een bedrijf, maar in het gehele fundament waarop de ICT rust. "De basis moet in orde zijn, dan pas kun je erop gaan bouwen," aldus Des Tombe, "zoniet dan kunnen de gevolgen desastreus zijn en gehele bedrijfsprocessen schade ondervinden."

Over PINS
PINS verzorgt de hosting van websites en webapplicaties voor tal van bedrijven op de Nederlandse markt, waaronder Nederlandse Spoorwegen, Saurus, Transavia.com en Corus. PINS heeft een winstgevende omzet van circa E 5 miljoen op jaarbasis. Met een team van 50 fte in Amsterdam bedient het bedrijf meer dan 16.000 klanten met Internet Services, Managed Hosting en Application Services. PINS is business partner van IBM. In 2006 won het bedrijf de IBM Business Partner Award voor New Services.

Voor meer informatie: www.pins.nl