Gemeente Bernheze


Bernheze aan het werk

week 22 scheidsrechter.jpg

De bijeenkomst van de gemeente Bernheze van vrijdag 11 mei 2007 om haar uitkeringsgerechtigden aan het werk te helpen is succesvol verlopen! Naar aanleiding van de bijeenkomst zijn er verschillende gesprekken met geïnteresseerde ondernemers en zelfs al enkele sollicitatiegesprekken met kandidaten gepland.

In de orangerie van Interart Beeldentuin in Heeswijk-Dinther werd door wethouder Wijdeven uitleg gegeven over het project Bernheze aan het werk. Ook had hij een interview met een vertegenwoordiger van Albert Heijn uit Heesch, die één van de uitkeringsgerechtigden aan een baan heeft geholpen. Dit tot volle tevredenheid van alle partijen en met behulp van het re-integratiebureau Vier L., dat door de gemeente vorig jaar is ingeschakeld om de uitkeringsgerechtigden aan een baan of werkstage te helpen. Ook werd een kandidaat voorgesteld, die op zoek was naar een baan. Een andere kandidaat is al bijna een jaar aan het werk en vertelde over haar ervaringen met Vier L.

Tijdens deze bijeenkomst werd door het college van burgemeester en wethouders bekend gemaakt dat iedere ondernemer, die aan dit project gaat deelnemen, het recht heeft om een collegelid (naar eigen keuze) een dag binnen zijn bedrijf mee te laten werken samen met de potentiële nieuwe medewerker(ster).

Frans Derks, bekend als voormalig voetbalscheidsrechter, maar zelf ook ondernemer geweest, hield een boeiende lezing over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarbij putte hij uit zijn ervaringen als ondernemer, vertelde anekdotes uit zijn scheidsrechterstijd en wist op unieke wijze steeds weer de relatie te leggen met het project Bernheze aan het werk. Daarbij schroomde hij niet de Bernhezer ondernemers op directe wijze op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te wijzen. Ter afsluiting van de avond gaf de heer Rakhorst van Interart nog een rondleiding door de schitterende beeldentuin.

Hoewel de opkomst beperkt was, waren de aanwezige ondernemers allen zeer geïnteresseerd in het traject. Het resultaat is een aantal oriënterende gesprekken tussen ondernemers en Vier L en er zijn zelfs al verschillende sollicitatiegesprekken gepland! Een vijftal ondernemers, die niet bij de bijeenkomst aanwezig kon zijn, heeft aangegeven meer te willen weten over de mogelijkheden voor het bieden van werk of een stage aan uitkeringsgerechtigden. Met hen wordt een eerste afspraak gepland.