Gemeente Bolsward


woensdag 30 mei 2007

Mededelngen 30 mei 2007

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken wij bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. voor het veranderen/vernieuwen van een pakhuis/garage in een woning op het perceel Hoogstraat 31;

2. voor het plaatsen van lichtreclame op het perceel De Ward 8;
3. voor het veranderen van de woning en de garage op het perceel De Warren 17;

4. voor het veranderen van de voorgevel van de woning op het perceel 't Laag 42;

5. voor het vergroten van de woning op het perceel De Skarren 47.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagmiddag in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstand-commissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 9.30 uur. De agenda voor deze zitting is op de dinsdag voorafgaande aan dit overleg in te zien op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Verleende sloopvergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 8.1.1 van de Bouwverordening de volgende sloopvergunning is verleend:
1. d.d. 22 mei 2007, voor het gedeeltelijk slopen van het pand De Blink 1-5.

Verleende vergunningen APV/Bijzondere wetgeving Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 25 mei 2007, Hoffman Outdoor Media, voor het plaatsen van 10 driehoeksborden t.b.v. een genezingsdienst in het Thialf stadion te Heerenveen. De borden worden geplaatst in de periode van 19 tot en met 26 juni 2007;

2. d.d. 25 mei 2007, Bizon Mediagroep, voor het plaatsen van 10 driehoeksborden in de periode van 12 tot en met 19 juni 2007, ten behoeve van de collecteweek van de Maag Lever Darm stichting;
3. d.d. 25 mei 2007, de heer J. Tigchelaar, voor het ten gehore brengen van muziek in de achtertuin aan de Brunostraat op 21 juli 2007 tussen 14.00 en 20.00 uur.

De burgemeester maakt bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 25 mei 2007, Bedrijfskaatscommissie Bolsward, voor het houden van een rondgang met het prijswinnende partuur en een serenade, onder begeleiding van een muziekkorps op zaterdag 23 juni 2007 rond 17.00 uur;

2. d.d. 25 mei 2007, Wijkvereniging De Molendraai, voor het houden een rommel-markt/hobbymiddag op het grasveld aan de Dr. J. Halbertsmastraat d.d. 2 juni a.s. tus-sen 13.00 en 17.00 uur.

Verleende vergunning brandveilig gebruik
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 6.1.1 van de Bouwverordening de volgende vergunning brandveilig gebruik is verleend:

1. d.d. 22 mei 2007, vergunning/controle brandveilig gebruik t.b.v, Sociaal Grand-Café Heechout aan de P.A. Bruinsmastraat 24.

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de ge-meente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijkheid aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.

Integraal Veiligheidsbeleidsplan 2007-2011
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 15 mei 2007 het Integraal Veiligheidsbeleidsplan 2007-2011 heeft vastgesteld. In dit beleidsstuk worden afspraken gemaakt om van Bolsward een veiligere en meer leefbare stad te maken, waarin alle inwoners het prettig vinden om te wonen, te werken en te recreëren. Het beleid treedt in werking op 1 juni 2007. Gedurende zes weken ligt het Integraal Veiligheidsbeleidsplan voor een ieder kosteloos ter inzage bij de gemeente Bolsward, Kerk-straat 30 en bij de Bibliotheek Bolsward. Tegen betaling kan een kopie van de notitie worden verkregen. Op grond van artikel 8:2 van de Algemene wet bestuursrecht is het niet mogelijk bezwaar aan te tekenen. Voor vragen kunt u contact opnemen met mevrouw mr. W. Elzinga (0515-578788).

Beleidsregels hogere waarde Wet geluidhinder
Burgemeester en wethouders van Bolsward maken bekend, dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder beleidsregels voor de hogere waarden vastgesteld hebben voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting. De hogere waarde heeft betrekking op gezoneerde industrieterreinen en wegen.

De Wet geluidhinder kent van oudsher een systeem van voorkeursgrenswaarden en hogere grenswaarden. Gedeputeerde Staten (GS) stelden de grenswaarden vast, binnen de diverse criteria en randvoorwaarden in de Wet en de bijbehorende uitvoeringsbesluiten. Met de wijziging van de Wet geluidhinder wordt het vaststellen van hogere grenswaarden (op enkele uitzonderingen na) gedecentraliseerd naar de gemeenten. Ook vervalt het merendeel van de ontheffingscriteria en randvoorwaarden: de gemeente zal het vaststellen van hogere grens-waarden zelf moeten motiveren. In de beleidsregel voor de hogere waarden zijn criteria opgenomen voor het beoordelen van een verzoek om hogere waarden.

Op grond van artikel 8:2 van de Algemene wet bestuursrecht is het niet mogelijk bezwaar aan te tekenen. Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer P.H. Dijkstra (0515-578719).

Vergunning Wet milieubeheer
Burgemeester en wethouders van Bolsward maken bekend dat zij op 22 mei 2007 een revisievergunning ex artikel 8.4 Wet milieubeheer hebben verleend aan Technisch aannemingsbedrijf Bloemhof B.V. voor het uitbreiden van het metaalbewerkingsbedrijf op het perceel De Marne 31 te Bolsward.

Het besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit niet gewijzigd.

Het besluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 31 mei a.s. gedurende zes weken ter inzage op de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 30 en bij de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1, gedurende de openingstijden van beide instellingen.

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij burgemeester en wethouders heeft kenbaar gemaakt alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest binnen de daarvoor gestelde termijn een zienswijze in te dienen, kan, gedurende de termijn dat het besluit ter inzage ligt, een beroepschrift indienen tegen het besluit. Dit beroepschrift moet ingediend worden bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage.

Tevens kan op grond van artikel 20.3 van de Wet milieubeheer een verzoek om schorsing c.q. voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (zie eerdergenoemd adres). Het besluit wordt niet van kracht voordat op dat verzoek afwijzend is beslist.