Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 29 mei 2007

Het college van burgemeester en wethouders

Op dinsdag 29 mei 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Verzoek bouwvergunning Pallieterburght

Het college heeft besloten een vrijstellingsprocedure te starten voor de bouw van de kinderzorgvoorziening Pallieterburght. Om maatschappelijke en economische redenen gaat het college hiermee voorbij aan het negatieve welstandsadvies. Om het bouwplan te kunnen realiseren, heeft het college besloten te starten met de procedure om hogere grenswaarden vast te stellen (Wet geluidshinder).

Nota weerstandsvermogen en risicomanagement

Het college heeft het conceptraadsvoorstel en raadsbesluit over de nota Weerstandsvermogen en risicomanagement vastgesteld. In de nota worden voorstellen gedaan over het gewenste weerstandsvermogen, de weerstandscapaciteit en het risicomanagement op het gebied van financiën.

Verzoek bouwvergunning en aankoop grond Casema

Voor de bouw van een telecomdienstenruimte van Casema aan de Schermerhoek heeft het college besloten af te wijken van de detaillering van het groenstructuurplan van Oostgaarde. Het college besloot een overeenkomst aan te gaan om het perceel grond aan de Schermhoek te verkopen aan Casema. Ook wordt de vrijstellingsprocedure voor de bouw gestart.

[Procedure: mededelingenlijst commissies Stedelijke Ontwikkeling / Middelen en Buitenruimte]

Vaststellen Woonvisie

Het college heeft het conceptraadsvoorstel en raadsbesluit met betrekking tot Woonvisie vastgesteld. De Woonvisie wordt uitgewerkt in een strategisch woningbouwprogramma en 16 vervolgacties. Voorbeelden van vervolgacties zijn: het actief aanwijzen van woningen aan bepaalde doelgroepen bij nieuwbouwprojecten, het realiseren van 100 starterswoningen en een experiment met nieuwbouw/verbouwproject voor starters.

Onderzoek wijziging welstandstoezicht

Het college heeft kennisgenomen van de memo over de werkwijze van de Welstandscommissie. B&W stemmen in met de voorgestelde nieuwe werkwijze waarbij een stadbouwmeester wordt benoemd en waarbij kwaliteitsteams worden ingesteld. Het college wil hiermee de communicatie naar de aanvragers van bouwvergunningen verbeteren en adequater en eerder kunnen sturen op de ruimtelijke kwaliteit van grote projecten.

Ontwerp-contourenbegroting 2008 en jaarverslag 2006 Openbaar Lichaam Openbare Gezondheidszorg Rotterdam-Rijnmond

Het college heeft het conceptraadsvoorstel en -besluit met betrekking tot de begroting van de gemeenschappelijke regeling Openbare Gezondheidszorg Rotterdam-Rijnmond vastgesteld.

Herbenoeming leden Welstandscommissie

Het college heeft het conceptraadsvoorstel en -besluit met betrekking tot de herbenoeming van de leden van de Welstandscommissie vastgesteld.

Procedure: agenda commissie Stedelijke Ontwikkeling en gemeenteraad]

Jaarrekening 2006

Burgemeester en wethouders namen kennis van de positieve accountantsverklaring over de jaarrekening 2006. Ook namen zij kennis van het bevindingenrapport van de accountant en de ambtelijke reactie uit de managementbrief.

Herdenking 50 jaar Algerabrug/stormvloedkering Hollandsche IJssel

In 2008 is het 50 jaar geleden dat de stormvloedkering en de Algerabrug in de Hollandsche IJssel officieel in gebruik werden genomen. Het college heeft besloten een publieksevenement en een inhoudelijk evenement te organiseren om dit te herdenken. Hiervoor wordt 65.000,- betrokken bij de afwegingen rondom de Voorjaarsnota 2007.

Woonplaatsbesluit

Om de kwaliteit van dienstverlening en de efficiëntie binnen de overheid te bevorderen, heeft het kabinet besloten over te gaan tot de wettelijke invoering van Basisregistraties voor adressen en gebouwen. Gemeenten moeten hiervoor het gemeentelijke grondgebied opdelen in woonplaatsen en dit vastleggen in een zogeheten woonplaatsbesluit. Capelle aan den IJssel bestaat slechts uit één woonplaats, waarvan de begrenzing gelijk is aan de grenzen van de burgerlijke gemeente. Daarom wordt de hele burgerlijke gemeente vastgesteld als woonplaats Capelle aan den IJssel.

Tweede wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs

Het college heeft besloten om de verordening voorzieningen huisvesting onderwijs te wijzigen. Dat gebeurt met een verordening tot tweede wijziging. De wijziging is nodig, omdat door de invoering van het dualisme in 2002, bestuursbevoegdheden met betrekking tot onderwijshuisvesting zijn veranderd.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.