Otis verkrijgt opdracht voor de Sixth Tower in belangrijk ...

30.05.2007 / 13:09 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Otis elevator company

Otis elevator company

Otis verkrijgt opdracht voor de Sixth Tower in belangrijk nieuwbouwproject in Chicago

FARMINGTON, Connecticut, May 30 /PRNewswire/ --

Otis Elevator Company, onderdeel van United Technologies Corp. (NYSE: UTX), heeft een order ter waarde van 11 miljoen US$ binnengehaald voor Aqua, de nieuwe wolkenkrabber in aanbouw, die deel uitmaakt van Chicago's belangrijke Lakeshore East nieuwbouwwijk.

"Wij hebben Otis gekozen als onze belangrijkste leverancier van liften vanwege de kwaliteit van hun product en de niet-aflatende toewijding van hun medewerkers", aldus James Loewenberg, mede-hoofddirecteur van de Magellan Development Group, ontwikkelaar van dit project. "Vanwege onze lange samenwerking zijn we in staat geweest samen alle problemen die bij het nieuwe ontwerp naar boven kwamen op te lossen. Tevens hebben we overeenstemming bereikt over de service daarna."

Eenmaal voltooid, zal het 4 miljard US$ kostende Lakeshore East, met een oppervlakte van 28 acre, 16 woontorens omvatten met daarin 4.900 woningen, 2,2 miljoen vierkante voet bedrijfsruimte, 1.500 hotelkamers, ruim 6 acre aan parken en groengebied en een lagere school.

Otis is geselecteerd voor zes van de zeven torens van het project, die zijn gebouwd of nog in aanbouw zijn. Voor de laatst verkregen opdracht zal Otis hogesnelheidsliften met directe aandrijving leveren voor het 82 etages tellende Aqua, dat Chicago's eerste wolkenkrabber zal zijn die ontworpen is om zowel koopflats, luxe huurappartementen, hotel suites als ook winkels te herbergen.

"Lakeshore East is één van de spraakmakendste ontwikkelingsprojecten in dit decennium", aldus Ari Bousbib, president van Otis. "Otis is er trots op dat de Magellan Development Group LLC Otis heeft uitverkoren als leverancier van liften voor dit ambitieuze en visionaire ontwikkelingsproject voor gemengd gebruik."

Eerder werden Otis' liften gekozen voor de 62 etages tellende woontoren 340, On The Park; de 51 etages tellende wolkenkrabber The Tides, waarin zich appartementen, een garage en winkelruimte bevindt; de Chandler, een 35 etages tellende woontoren voor 304 koopflats; het 46 etages tellende Shoreham, dat de eerste, gereedgekomen luxe woontoren in Lakeshore East is en de Regatta, een 44 etages tellende woontoren.

Otis Elevator Company is 's werelds grootste fabrikant en onderhoudsbedrijf van producten voor het transporteren van personen, waaronder liften, roltrappen en rolpaden. Het hoofdkantoor staat in Farmington, Connecticut. Otis heeft 61.000 werknemers en biedt producten en diensten aan in meer dan 200 landen en staten en onderhoudt wereldwijd meer dan 1,5 miljoen liften en roltrappen. United Technologies Corp., dat is gevestigd in Hartford, Connecticut, is een divers bedrijf in hoogstaande technologische producten en diensten voor de bouw- en ruimtevaartindustrie.

Website: www.otis.com

Contact:

Tizz Weber, Directeur communicatie van Otis Elevator Company, +1-860-676-6127, Tizz.Weber@Otis.com