Gemeente Leeuwarden

Detailhandelsbeleid geactualiseerd

Bron: Gemeente Leeuwarden (30-05-2007) Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 29 mei het nieuwe detailhandelsbeleid van Leeuwarden vastgesteld. Het conceptrapport was op 20 maart al gereed. Op 3 april is er nog een informatieavond gehouden voor de winkeliers uit de detailhandel. Alle belanghebbenden hadden tot 14 april de tijd om te reageren op het conceptrapport.

Er zijn verschillende reacties binnengekomen. Die zijn verwerkt in het definitieve rapport, dat dinsdag is vastgesteld. De inspraak heeft geleid tot een aantal aanpassingen van het conceptrapport. De belangrijkste is dat afgezien is van een discountconcept voor nieuwe winkels bij De Centrale.

Voor het winkelend publiek zal er niet veel veranderen. Het belangrijkste is dat het college van b en w het winkelaanbod in Leeuwarden groot en divers wil houden. Bij de aanvraag van nieuwe winkels zal er nauwlettend gekeken worden naar het soort branche. Er wordt continue getest of het winkelaanbod in het centrum niet in het geding komt door de komst van winkels op de Centrale.