Gemeente Bussum

Zwart werk niet te verkopen

De Sociale Recherche Gooi en Vechtstreek, mede werkzaam voor de gemeente Bussum, gaat de opsporing van zwart werk intensiveren

De mate waarin bijstandsgerechtigden zwart bijverdienen moet drastisch worden verlaagd. Inwoners kunnen hierbij een handje helpen.

Ondanks de inspanningen van de gemeente om klanten te weerhouden van fraude, zoals goede voorlichting en gerichte controle, blijft er een groep bestaan die het niet zo nauw neemt met de regels.

En dat is niet zo netjes. De gemeente doet er immers alles aan om werkloze inwoners weer aan het werk te helpen en voor hen die het echt nodig hebben bestaan er ruimhartige regelingen. Misbruik van de middelen is dus ronduit onacceptabel.

Actie

Wat gaat de Sociale Recherche hieraan doen? Allereerst zal er nog beter worden samengewerkt met de politie en worden er afspraken gemaakt over de uitwisseling van gegevens over personen. Ook worden er, samen met de medewerkers fraudepreventie van de gemeente, voorlichtingsbijeenkomsten gehouden om extra aandacht te vragen voor signalen over zwart werk. Kortom: Alles zal erop gericht zijn om niet gemelde bijverdiensten te achterhalen.

Wat kunt u doen

Velen ergeren zich eraan dat mensen met een uitkering zwart bijklussen. Het is oneerlijk. Bovendien kan het geld dat de gemeente daardoor onterecht uitkeert, niet besteed worden aan andere zaken die de gemeente graag wil doen. Indirect worden alle burgers daar de dupe van. Daarom vragen wij u ons behulpzaam te zijn en zwart werk te melden.

Meld zwart werk

Heeft u aanwijzingen of een sterk vermoeden dat iemand in uw omgeving naast een bijstandsuitkering zwart bijverdient, meld dit dan bij de handhavers van Sociale Zaken Bussum, Muiden, Naarden, tel: (035) 692 86 01 of 692 86 19. U kunt ook direct bellen met de Sociale Recherche Gooi en Vechtstreek, tel: (035) 695 79 80 of met Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000.