Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 30 mei 2007

Verbatim breidt productassortiment uit met batterijen

Verbatim heeft een serie high power alkaline batterijen op de markt gebracht, die speciaal ontwikkeld zijn voor het gebruik in moderne, elektronische apparatuur met een grote energiebehoefte. De high-performance batterijen worden via gespecialiseerde retailers in vijf soorten op de markt gebracht: vier soorten 1,5V batterijen en een 9V blokbatterij. Met de toevoeging van de batterijen aan het assortiment levert Verbatim nu een complete range van accessoires en benodigdheden voor elektronische apparatuur: van USB-sticks en flash memory cards, CD's en DVD's tot fotoprintpapier en batterijen.

De nieuwe serie batterijen van Verbatim zijn geschikt voor een brede range elektronische apparatuur zoals MP3-spelers, camera's, afstandsbedieningen, zaklantaarns, rookdetectoren of kinderspeelgoed. De batterijen van Verbatim leveren constante, hoge prestaties over een lange periode en zelfs bij lage temperaturen of na een lange rustperiode. Afhankelijk van de toepassing gaan alkaline batterijen ongeveer vier tot vijf keer langer mee dan de traditionele zink-kool batterijen. Verbatim heeft ook veel aandacht aan milieuzorg besteed: de batterijen zijn mercury- en cadmiumvrij en goed beschermd tegen lekkage en corrosie. Alle materialen, die in de batterijen gebruikt worden, voldoen aan de richtlijnen van de Europese Unie.

De serie batterijen van Verbatim omvat twee soorten penlites: de AAA-LR03 1,5V micro voor gebruik in bijvoorbeeld MP3-spelers en camera's en de AA-LR6 mignon, die gebruikt wordt voor draagbare radio's, MP3-spelers, camera's en afstandsbedieningen voor TV's en DVD-spelers. De C-LR14 1,5V baby batterijen worden vooral aanbevolen voor zaklantaarns en radio's. De D-LR20 1,5V mono batterijen zijn ideaal voor zaklantaarns en grote, draagbare stereosets met een hoge energiebehoefte. De 9V-6LR61 blokbatterijen van Verbatim zijn bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld rookmelders en allerlei kinderspeelgoed.

Verbatim levert een serie gevulde en lege point-of-sale displays voor gespecialiseerde retailers. De serie displays omvat bijvoorbeeld een metalen vloerdisplay en vier toonbank displays.


---

Noot voor de pers: er zijn enkele productfoto's van de batterijen beschikbaar. Die kunnen aangevraagd worden bij Kitty Gunsing, telefoon: 026-4431523 of per e-mail: kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl.

Meer informatie over Verbatim vindt u op www.verbatim.com. U kunt ook contact opnemen met Maria Csilics van de afdeling Public Relations van Verbatim: telefoon: +49 (6196) 9001-30 of per e-mail: mcsilics@verbatim-europe.com

Nederlands perscontact: Wisse Kommunikatie, Theo Snijders of Francine Loos, telefoon: 026-4431525 of per e-mail theo.snijders@wisse-worldcom.nl en francine.loos@wisse-worldcom.nl

Over Verbatim
Sinds 1969 houdt Verbatim zich bezig met de ontwikkeling van datastorage technologie; van floppy disks en optisch/magnetische opslagmedia tot en met de laatste CD- en DVD-formaten, USB-sticks, flash memory cards en computer accessoires. Verbatim is onderdeel van Mitsubishi Chemical Corporation Group en kan voor productontwikkeling gebruik maken van de toonaangevende research & development afdelingen van het concern. Met zijn innovaties speelt Verbatim een cruciale rol in de markt voor opslagmedia. Stringente kwaliteitscontroles tijdens het productieproces bieden garantie voor de hoge kwaliteit van de Verbatim-producten, die niet voor niets als winnaar tevoorschijn gekomen zijn uit talrijke internationale productvergelijkingen en tests. Verbatim is Europees marktleider voor optische opslagmedia. In Nederland heeft Verbatim een vestiging in Rotterdam.