Ingezonden persbericht


LeaseWeb kiest Rackserver als partner voor kosteneffectieve en krachtige instapservers

Klanten profiteren van krachtige en energiezuinige werking rackservers

Zoetermeer, 30 mei 2007 - Rackserver, leverancier van hardware voor serverparken en datacenters, is voor IT-hostingpartij LeaseWeb de vaste keuze als klanten vragen om een kosteneffectieve en krachtige instapserver. LeaseWeb heeft de afgelopen tijd een groot aantal servers van Rackserver ingezet in zijn datacenter. Zowel het bedrijf zelf is, alsook klanten zijn zeer te spreken over de concurrerende prijs, snelle inzetbaarheid en energiezuinige werking van deze hardware.

LeaseWeb heeft momenteel zo'n 7.500 servers in zes datacenters. Het klantenbestand omvat multinationals als Starbucks, KLM, Rabobank en NTT Europe alsmede lokale grootheden als 123video.nl (Telegraaf), Hyves en Univ?. Het van oorsprong Nederlandse LeaseWeb is opgericht in 1997 en behoort als enige Nederlandse bedrijf tot de wereldwijde top 30 van hostingdienstverleners. De hoofdlocatie is het datacenter van EvoSwitch in Haarlem. LeaseWeb levert hostingdiensten via een volledig redundant netwerk. Naast totaaloplossingen voor dedicated serverhosting en co-locatie biedt het bedrijf diensten voor webhosting en domeinregistratie.

LeaseWeb heeft gekozen voor onder meer Rackserver om zijn wereldwijde klanten servers te kunnen aanbieden die kosteneffectiviteit combineren met krachtige prestaties. Bovendien is deze hardware energiezuinig. Hiermee komt Rackserver tegemoet aan een belangrijke doelstelling van datacenters: het terugdringen van het energieverbruik. Ook het feit dat Rackserver zijn servers kant-en-klaar oplevert, biedt LeaseWeb en zijn klanten grote voordelen. Indien gewenst, zijn de servers zeer snel in te zetten.

"De servers van Rackserver zijn voordeliger dan vergelijkbare producten van andere leveranciers en worden geleverd zonder componenten die voor veel van onze klanten overbodig zijn", zegt Ruud Mous, Sales Director van LeaseWeb. "Daarmee zijn ze bij uitstek geschikt als instapmodel. Ondanks hun lage prijs is geen concessie gedaan aan functionaliteit, capaciteit en kwaliteit. Daar komt bij dat Rackserver als leverancier zijn zaken goed op orde heeft. Zowel het voortraject, als de aftersales en support zijn van een hoog niveau."

Halvard Woei-A-Sioe, Managing Director van Rackserver: "We zijn verheugd dat LeaseWeb onze servers aanbiedt aan zijn hostingklanten. Deze partij opereert flexibel en wil klanten keuzevrijheid bieden. Dit past perfect bij de Rackserver-strategie."

LeaseWeb
LeaseWeb is een 'top-level' hostingprovider die zich voornamelijk richt op de professionele markt. Als ISP gespecialiseerd in dedicated- en co-located-hosting, is het bedrijf een van de grootste spelers op de Nederlandse markt en behoort het wereldwijd tot de top 30. Sinds de oprichting in 1997 is LeaseWeb gestaag gegroeid en heeft het bedrijf inmiddels ruim 7.500 servers in beheer.

De klantenkring van LeaseWeb is zeer divers en omvat naast grote partijen als multinationals en overheidsinstellingen ook particulieren en eenmanszaken. Andere hostingproviders vinden ook hun weg naar LeaseWeb als geschikte leverancier van netwerkdiensten. Het bedrijf bedient tevens veel buitenlandse klanten die in Nederland hun belangrijkste servers neerzetten. Tot de klanten van LeaseWeb behoren partijen als Hyves, Dubai International Financial Exchange (DIFX), PricewaterhouseCoopers, KLM, Eurovision Song Contest (live streaming), Univ?, Direct Wonen, Twynstra Gudde, KLPD en Starbucks.

Ingezonden persbericht