Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 30 mei 2007

Maastricht; flatscreen gestolen

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken bij een bedrijf aan de Philipsweg in Maastricht.

Aan de straatzijde vernielden de dieven een ruit, waarna zij het gebouw zijn binnen gegaan. Zij zijn vervolgens aan de haal gegaan met een flatscreen, die in een van de ruimtes in het bedrijf stond.

De politie onderzoekt de inbraak.

Heerlen; computer uit school gestolen

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben onbekenden uit een school aan de Smidserweg in Heerlen ingebroken en een computer gestolen.

De inbraak is vermoedelijk gepleegd omstreeks 02.40 uur, omdat toen het alarm afging. De dieven hadden een ruit vernield van één van de lokalen en daaruit een computer weggenomen.

Het is de tweede keer in een week tijd dat er in de school is ingebroken. In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 mei dat namelijk ook het geval. Toen werden twee Tft-schermen en een laptop gestolen.

De politie stelt een onderzoek in.

Sittard; verdachten kabeldiefstal aangehouden

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag bij een bouwterrein aan de Smithlaan in Sittard vier personen aangehouden op verdenking van diefstal van elektriciteitskabel.

De vier mannen zijn in de leeftijd van 18 tot 25 jaar en afkomstig uit Holtum, Sittard en 's-Hertogenbosch. Zij werden aan de achterzijde van een bouwterrein van een nieuwbouwcomplex aangetroffen en zeiden dat zij daar een jointje wilden roken.

Bij onderzoek bleek dat enkele hekken van de afrastering van elkaar waren geschoven en dat een kabelrol met daarop 500 kabel en drie kleineren rollen vanuit een in aanbouwzijnde gebouw naar buiten waren gebracht.

De politie werd gealarmeerd door een aanwezige alarminstallatie, die omstreeks 02.20 uur afging.

De vier aangehouden verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --