Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Vrouw beroofd van tas; politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 30-5-2007 13:46:51

ARNHEM - Een vijftigjarige Arnhemse is dinsdagavond in haar woonplaats met geweld beroofd van haar tas. De vrouw heeft hierdoor letsel aan haar knie opgelopen.
Volgens het slachtoffer fietste zij van het Gelredome richting het centrum van Arnhem. Nadat ze bij de verkeerslichten de Batavierenweg was overgestoken, sloeg ze linksaf richting de oversteekbrug. Ter hoogte van de oversteekbrug naar Mac Donalds, zou de vrouw plotseling door twee jongens van haar fiets af zijn geduwd. Vervolgens zouden zij de sporttas van de vrouw uit haar fietstas hebben gerukt en er rennend via het trapje bij het Transferium vandoor zijn gegaan. Het zou gaan om twee jongens met een lichtgetinte huidskleur rond de vijftien, zestien jaar. De jongens hebben en normaal postuur en zijn tussen de 1.70 en 1.75 meter. Eén van de twee droeg een antracietkleurig sport-sweatshirt met capuchon. Getuigen worden verzocht te reageren via 0900-8844 of via E-mail op RechercheArnhem@gelderland-midden.politie.nl.

De politie maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en hen aanhouden heeft topprioriteit. Het onlangs opgerichte straatroofteam van de politie in het district Arnhem Veluwezoom onderzoekt ook deze zaak zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven.
(07-083906)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachten van winkeldiefstal aangehouden

Publicatiedatum: 30-5-2007 13:44:07

ARNHEM - De politie heeft dinsdagmiddag in Arnhem in totaal drie verdachten van winkeldiefstal aangehouden. Omstreeks één uur werden een 53-jarige man uit Arnhem en een 52-jarige vrouw uit Huissen in de kraag gevat toen zij bij een winkel aan de Kronenburgpassage diverse goederen wilde stelen. Een beveiligingsmedewerker had het in de gaten en droeg het tweetal over aan de politie. Na een verklaring te hebben afgelegd op het bureau, zijn de twee weer naar huis gestuurd. Later die middag, rond vijf uur, liep een 64-jarige Arnhemmer tegen de lamp bij een winkel aan de Oostbrugwal. Hier zou hij een stuk kaas hebben gestolen. De politie werd ingeschakeld. De man is inmiddels met proces-verbaal op zak naar huis gestuurd.
(07-083648 / 083861)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisjes lichtgewond door overstekende eend

Publicatiedatum: 30-5-2007 13:43:19

VELP - Twee zeventienjarige meisje uit Tolkamer en Spijk zijn dinsdagmiddag in Velp lichtgewond geraakt nadat zij moesten remmen voor een overstekende eend. Het ongeval gebeurde omstreeks drie uur toen de twee meisjes achter elkaar op hun bromfiets over de Rietganssingel reden. Toen er plotseling een eend de weg over stak, remde de voorste bromfietster. Hierdoor kon de tweede niet meer op tijd remmen waardoor een aanrijding ontstond. Beiden meisjes vielen vervolgens op de grond. Ze zijn ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(07-083712)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---