KNHS


Nederlandse Voltige team zet goede score neer
30 mei 2007

Het Nederlandse Voltige team nam afgelopen weekend succesvol deel aan de Masterwedstrijd in Wiesbaden (GER). Aanvankelijk zou de wedstrijd op zaterdagavond plaatsvinden. Maar vanwege het slechte weer werd deze afgelast en verplaats naar zondag. In totaal drie teams sprongen tegen elkaar, waaronder het Nederlandse team en de twee beste teams van Duitsland.

De wedstrijd werd buiten gehouden en Muel van het Carelshof, het voltigepaard van Nederland, vond dat even heel erg spannend, maar al snel werd hij rustig en liep braaf. Volgens trainster Cynthia Danvers heeft het Nederlandse team een zeer goede prestatie neergezet door gemiddeld bijna een zeven te scoren. Het team werd door de juryleden geprezen om de goede en energieke uitstraling. De belangstelling voor de wedstrijd van het, overwegend jeugdige, publiek was groot.

"De volgende wedstrijd van het Nederlandse team is tijdens het CHIO Aken. In de trainingen voorafgaand aan deze wedstrijd zal de nadruk liggen op nog meer spectakel in de oefeningen. Dit kan ook, omdat het team steeds sterker wordt", aldus Danvers.

De solo-voltigeurs verschijnen dit weekend aan de start. Van 2 tot en met 3 juni 2007 vindt in Sala, Slowakije,
het CVI*/CVI** plaats. Onderstaande deelnemers verschijnen hierbij aan de start;
Miranda van Essen
Marjon de Roos
Nina van Diest
Stephanie Kroon
Veronique van Reeden
Carola Sneekes