Gemeente Delft

Uitbreiding fietsparkeren station Delft

Op het Stationsplein is ruimte voor 444 extra fietsparkeerplaatsen. Dat is de conclusie van het onderzoek dat werd uitgevoerd naar aanleiding van het besluit dat de gemeenteraad op 22 februari 2007 jl. nam. Er werd toen afgesproken om alles in het werk te stellen om op korte termijn het aantal fietsparkeerplaatsen bij het station zoveel mogelijk uit te breiden.

Het onderzoek toont aan dat uitbreiding alleen mogelijk is als de huidige 30 betaalde autoparkeerplaatsen opgeheven worden om ruimte te creëren voor de fietsen. Om het verlies aan autoparkeerplaatsen te compenseren wordt op de Van Leeuwenhoeksingel mixparkeren ingesteld.

Naast de uitbreiding blijft het van groot belang om de bestaande capaciteit te behouden. De onlangs gehouden weesfietsenactie (het labelen en verwijderen van fietsen die onafgebroken 28 dagen geparkeerd staan) is hier een goed voorbeeld van. Ook tijdens de uitvoering van het spoorzoneproject zal alles in het werk worden gesteld om de capaciteit die nu ontstaat zoveel mogelijk te kunnen behouden,.

De verwachting is dat er in het derde kwartaal van 2007 met de realisatie gestart kan worden.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft