SIR: nieuwe nieuwsbrief voor maatschappelijk ondernemers


30.05.2007 / 14:26 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Lenth publishers

Lenth publishers

SIR: nieuwe nieuwsbrief voor maatschappelijk ondernemers

Social Impact Review (SIR) is de nieuwe nieuwsbrief voor maatschappelijk ondernemers die geïnteresseerd zijn in het in kaart brengen en meten van het maatschappelijk rendement van hun organisatie. SIR speelt in op de sterk groeiende belangstelling voor methodieken om de waarde van maatschappelijke ondenemingen (non profits) op een bedrijfsmatige manier zichtbaar te maken. SIR is een uitgave van Lenthe Publishers, die in een oplage van 2.000 exemplaren gratis wordt verspreid onder directeuren en bestuurders van allerlei non profit-organisaties in Nederland.

Non profits investeren wel veel in reguliere accountantsverklaringen, maar sociale accounting staat nog in de kinderschoenen. Dat gaat veranderen: markt en publiek vragen in toenemende mate niet alleen om verantwoording over de rechtmatigheid van bestedingen, maar juist ook over de doelmatigheid. Steeds meer non profits voelen daarbij een intrinsieke behoefte om hun maatschappelijke waarde transparant te maken. De vraag is alleen: hoe doe je dat?

SIR is een nieuwe nieuwsbrief over social impact assesment, die op deze vraag antwoorden geeft. Het is een onafhankelijke nieuwsbrief voor alle maatschappelijk ondernemers die geïnteresseerd zijn in het meetbaar maken van het maatschappelijk rendement van hun organisatie. SIR verschijnt zowel separaat en als bijlage (8 pagina's A4-formaat) van het filantropievakblad FM, ook een uitgave van Lenthe Publishers (www.lenthe.nl). In 2007 zullen ten minste drie gratis uitgaven verschijnen.

Hoofdredacteur van SIR is Peter Scholten MBA, directeur van adviesbureau Scholten & Franssen en onder andere werkzaam aan de Universiteit Nyenrode. Scholten geldt als de wegbereider van Social Return on Investment (SROI) een van de bekende social impact assesment-methoden - in Nederland en Europa.

Gratis abonnees:
Directeuren en bestuurders van non profits-organisaties die een gratis abonnement op SIR willen, kunnen een mail met hun NAW-gegevens sturen aan: sir@lenthe.nl