Politie Gelderland-Zuid

Viertal bekent diefstallen

Zaltbommel, 30-05-2007 o De politie heeft recentelijk een onderzoek afgerond naar diefstal van gereedschap. Vier minderjarigen zijn daarvoor aangehouden

Vrijdagnacht 18 mei troffen agenten op de Waalbandijk in Zaltbommel twee niet afgesloten bromfietsen aan. Omdat dit in combinatie met de locatie vragen opriep, stelden de agenten een onderzoek in.

In de buurt werd vervolgens een 15-jarige meisje aangetroffen. Zij verklaarde spontaan dat ze op de uitkijk stond voor enkele vrienden, die op dievenpad waren. Verder rond speuren leverden de agenten twee 17-jarige jongens op. Alledrie de verdachten zijn hierop aangehouden op verdenking van diefstal van gereedschap uit een nabij gelegen schuur. Alle jongeren zijn afkomstig uit Zaltbommel.

Eerdere diefstal

Tijdens de rit naar het politiebureau bekende een van de jongens hun strooptocht naar een te stelen bromfiets. Deze was geëindigd in de diefstal van gereedschap toen bleek dat de bromfiets er niet stond. Tijdens de rechercheverhoren de dag daarop werd duidelijk dat een week daarvoor door de verdachten een stereotoren was gestolen. De gestolen spullen waren voor eigen gebruik bedoeld. Ook de stereotoren is in beslag genomen en retour naar de rechtmatige eigenaar. Dat was dezelfde als waar die nacht rondgekeken werd. De zaak is voorgelegd aan Justitie. (01)

Laatst gewijzigd 30-05-2007 14:19 | © Politie Gelderland-Zuid |