Gemeente Zandvoort


College geeft duidelijkheid over rol ten opzichte van EMM

(30 mei 2007)

'De rol van externe toezichthouder ligt bij het Rijk en de rol van interne toezichthouder ligt bij de Raad van Commissarissen. De verantwoordelijkheid over de communicatie met de huurders, de Zandvoortse Vereniging van Huurders en de verschillende bewonerscommissies ligt bij Woningbouwvereniging EMM en daarbinnen bij de directeur bestuurder', zo geeft het college van Burgemeester en Wethouders expliciet aan in zijn beantwoording van de vragen van Carl Simons (OPZ).

Hieronder volgt de brief van het college.

Geachte heer Simons,

In uw brief van 17 maart jl. maakt u uw zorgen aan ons kenbaar omtrent het handelen van woningbouwvereniging EMM ten aanzien van de huurders, de Zandvoortse Vereniging van Huurders en de bewonerscommissies bij de uitvoering van projecten.

Woningbouwvereniging EMM is een gelijke partner van de gemeente als het gaat om de woonruimteverdeling en om de realisatie van de verschillende projecten in Zandvoort. De Gemeente Zandvoort is volgens de wet geen toezichthouder. De rol van externe toezichthouder ligt bij het Rijk en de rol van interne toezichthouder ligt bij de Raad van Commissarissen. De verantwoordelijkheid over de communicatie met de huurders, de Zandvoortse Vereniging van Huurders en de verschillende bewonerscommissies ligt bij Woningbouwvereniging EMM en daarbinnen bij de directeur bestuurder. Zoals bekend heeft daar recentelijk een wisseling in plaats gevonden. Wij gaan ervan uit dat dit een positieve invloed zal hebben op de communicatie tussen Woningbouwvereniging EMM en de huurders, de Zandvoortse Vereniging van Huurders en de bewonerscommissies.

In het bestuurlijk overleg zullen wij benadrukken dat wij een goede communicatie met de huurders, de Zandvoortse Vereniging van Huurders en de verschillende bewonerscommissies van groot belang achten als het gaat om het voorbereiden, opstarten en uitvoeren van projecten al dan niet in samenwerking met de gemeente. De woonvisie is aanvaard. In de daarbij behorende te maken prestatieafspraken wordt het betrekken van bewoners en huurders bij het beleid en het beheer expliciet opgenomen.

Hoogachtend,
burgemeester en wethouders van Zandvoort,

de secretaris, de burgemeester,

cc. Raadsleden en buitengewone commissieleden