AutoRai

De nieuwe Twingo: een nieuw hoofdstuk

(5/30/2007)
Renault is al tientallen jaren actief in het segment van de kleine stadsautoâs en heeft sinds de introductie van de eerste generatie van de Twingo (april 1993) al meer dan 2,4 miljoen exemplaren van dit model wereldwijd verkocht, waarvan in Nederland ruim 76.000.

Met de nieuwe Twingo, die vanaf september in de showroom staat, richt Renault zich op een nog breder publiek. Renault doet dat met een verfrissend en robuust design en een sportieve GT-versie met de nieuwe TCE 100 pk motor, leverbaar vanaf de introductie. De nieuwe Twingo versterkt het aanbod van Renault in het segment van de compacte autoâs naast de Clio Campus, de Modus en de Clio III. Deze nieuwe compacte hatchback wordt geproduceerd in het Sloveense Novo Mesto en voldoet aan de strengste eisen wat betreft kwaliteit.

Pittig
De nieuwe Twingo presteert beter dan zijn voorganger met uitstekende rijkwaliteiten en veiligheid van het hoogste niveau. Hij is wendbaar in de stad en veilig op de snelweg dankzij een voorbeeldige wegligging. De afstelling van het chassis en de nieuwe TCE 100 pk benzinemotor benadrukken het sportieve karakter van de nieuwe Twingo GT, die in zijn klasse de beste verhouding tussen prestaties en brandstofverbruik laat zien. De Twingo is een auto zonder compromissen op het gebied van veiligheid. Verder is hij voorzien van moderne voorzieningen en functies die nog niet op de vorige Twingo te zien waren en die normaal alleen leverbaar zijn op autoâs uit het hogere segment, waaronder de snelheidsregelaar/-begrenzer en de automatische activering van de verlichting.

Praktisch
De nieuwe Twingo beschikt over vier comfortabele zitplaatsen. Het interieur is, met twee onafhankelijk verschuifbare en opklapbare achterstoelen, gebruiksvriendelijk en ergonomisch en onderscheidt zich door mooie materialen en een hoogwaardige afwerking. Er is veel aandacht besteed aan het comfort en de ruimte in de auto. Deze heeft veel slimme opbergmogelijkheden en voor dit segment ongekend veel kofferruimte.


Persoonlijk
De nieuwe Twingo biedt een aantal communicatiesystemen en functies die uniek zijn in dit segment. Zo is er de Audio Connection Box, die bedienbaar is vanaf het stuur en waarmee MP3-bestanden kunnen worden afgespeeld van bijvoorbeeld een USB-stick, een MP3-speler of een iPod(TM). In de nieuwe Twingo wordt ook de Bluetooth(TM) techniek aangeboden voor handsfree bellen, waarbij inkomende gesprekken in de wacht gezet kunnen worden met het oog op de veiligheid. Het âmy Twingoâ concept biedt de mogelijkheid om de auto persoonlijker te maken met onder andere decoratieve elementen voor de buitenkant van de auto of handige items voor het interieur.

Betrouwbaar, zuinig en milieuvriendelijk
Vanaf de allereerste ontwerpfase van de nieuwe Twingo is rekening gehouden met het milieu, waarbij gestreefd wordt naar een zo laag mogelijke CO2-uitstoot (maximaal 140 g/km). Alle versies van de nieuwe Twingo hebben ongeacht het motortype het Renault eco'- signatuur gekregen. Doordat er aan de kleinste details gedacht is blijft de kilometerkostprijs beperkt, terwijl de duurzaamheid verbeterd is en deze zuinig is in gebruik.