Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Deel wijkcommissie wil hoogste toren op andere plaats

De deelraadcommissie Vreewijk-Katendrecht is 24 mei niet tot een unaniem advies gekomen over de Ruimtelijke Visie Motorstraatgebied 2030.

Tegen gestemd
Leefbaar Rotterdam en de SP stemden tegen het conceptadvies. Zij willen een andere locatie voor de hoogste van de drie geplande woontorens. George Verhaegen (SP) pleitte bovendien voor het niet doortrekken van de Dynamoweg en de Montessoriweg om zo de Valkeniersweide als volwaardig recreatiegebied te behouden.

Details
Simon Blanken (Leefbaar Rotterdam) was teleurgesteld: Ik dacht dat we het erover eens waren: de groene long behouden en de toren verplaatsen. Jo den Haan (PvdA) kondigde wel aan dat hij na overleg met zijn fractie nog een amendement wil indienen in de deelraadsvergadering op 31 mei om de details in het conceptadvies aan te scherpen. Enkele van de bepalingen in het concept zijn behoud van de toegankelijkheid van de groene ruimte in het Motorstraatgebied en tijdens de verdere ontwikkeling van het gebied zo min mogelijk overlast voor de bewoners.

Economische impuls
Portefeuillehouder Gülami Yesildal merkte op dat er altijd mensen zijn die last zullen hebben van de 120 meter hoge toren, waar die ook staat. De projectontwikkelaar heeft een duidelijke voorkeur uitgesproken voor het punt aan het einde van drie grote verkeersaders: Pleinweg, Dordtselaan en Strevelsweg. De hoogbouw is essentieel voor de ontwikkeling van het gebied omdat deze, in combinatie met de ligging bij Zuidplein en Ahoy, voor een economische impuls kan zorgen.

Actiecomité
Vertegenwoordigers van het Actiecomité Poort van Zuid verlieten verontwaardigd de zaal. Een woordvoerder vroeg de commissieleden of zij verslagen hadden ontvangen van de inloopavonden en of ze het antwoord hadden gelezen van het dagelijks bestuur op een brief van het actiecomité. Hij sprak van participatie van een bedroevend niveau.

Wordt vervolgd
Op 31 mei wordt het conceptadvies over de Ruimtelijke Visie Motorstraatgebied behandeld in de deelraadsvergadering.