Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Parkeerproblematiek Dordtsestraatweg

Naar aanleiding van een notitie van Jo den Haan (PvdA) heeft de wijkcommissie Vreewijk-Katendrecht op 24 mei kort gesproken over de parkeerproblematiek rond de Dordtsestraatweg.

Knelpunten
Het ging vooral over knelpunten rond scholen, die onder andere zijn ontstaan door invoering van betaald parkeren op het terrein van het MCRZ (Zuiderziekenhuis).

In gesprek
Het ziekenhuis en de Reconvalescentenschool zijn inmiddels in gesprek om te komen tot een oplossing. De deelgemeente treedt daarbij op als intermediair, legde dagelijks bestuurder Gülami Yesildal uit. Hij liet verder weten dat er opdracht is gegeven aan Gemeentewerken, Werf Feijenoord, om paaltjes te plaatsen zodat er niet langer op fietspaden en trottoirs geparkeerd kan worden.

Pessimistisch
Simon Blanken (Leefbaar Rotterdam) zei met de wijkregisseur een afspraak te hebben om de parkeerproblematiek rond het Verzamelgebouw te gaan bekijken. Bij die schouw zouden de knelpunten rond de Dordtsestraatweg meteen kunnen worden meegenomen. Hij was pessimistisch over maatregelen: Mensen parkeren de auto omdat het makkelijk en snel is om met de tram naar de stad te reizen.

Betaald parkeren
Op de vraag van Jimmy Smet (GroenLinks) hoe zit het met de invoering van betaald parkeren in Vreewijk? antwoordde Yesildal dat dit een bevoegdheid is van de gemeente. De deelgemeente adviseert slechts, maar voor Katendrecht is het advies niet overgenomen. De deelgemeente denkt wel na over betaald parkeren in Vreewijk, maar wil eerst in gesprek met bewoners.