Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Weinig raadsleden bij warming up Europese Dag van de Buren

Een beetje teleurgesteld reageerden de bewoners vorige week woensdag 23 mei over de lage opkomst van deelraadsleden tijdens de warming up in het deelgemeentekantoor voor de Europese Dag van de Buren. Deze Europese Dag van de Buren heeft intussen plaatsgehad op dinsdag 29 mei, gisteren dus.

Aanwezige raadsleden
Wie waren er dan wel op de avond van 23 mei? Celina do Patricinio en Serdar Çiçek (PvdA), Simon Blanken, Yvonne de Winter en Henk van Rijn (Leefbaar Rdam), Marijke Goedegebuur-Tieben (fractie Goedegebuur-Tieben), Tüncay Çifçi (CDA), en Saskia Osadiaye-Van der Kooi (SP). 8 van de 25.

Besef nog niet doorgedrongen
Leden van de deelraad Feijenoord zijn door de bewoners gekozen en moeten er dus ook voor ons zijn, zeker als op hen een beroep wordt gedaan, klonk woensdag uit de monden van een aantal aanwezigen. Of: Jammer, dat veel raadsleden nog niet beseffen wat de Europese Dag van de Buren inhoudt.

Netjes afgemeld
Nel Noël-Arnold en Jan Smit (Leefbaar Rdam) hadden zich netjes afgemeld, maar wel hun voorkeur voor een wijk doorgegeven. Want daar ging het om: raadsleden die op de Europese Dag van de Buren wijken, buurten en straten in de deelgemeente Feijenoord bezoeken.

Extra vergadering
De bewoners van de straten die aan de Europese Dag van de Buren meededen, vertelden in de extra bijeengeroepen deelraadsvergadering welke activiteiten ze in petto hadden. De aanwezige raadsleden/politici werden van harte uitgenodigd straten en buurten te bezoeken, om zo nader tot het volk te komen dat op hen had gestemd.

Onder de indruk
Na de doelstellingen van de Europese Dag van de Buren uitgelegd te hebben gaf portefeuillehouder Robbert Baruch (Bewoners) het startmoment voor het Straat en Raadspel. Daarna presenteerden de wijken zichzelf en mochten de aanwezige raadsleden hun voorkeur uitspreken.

Meerdere locaties bezoeken
Ze waren zo onder de indruk, dat een aantal van hen aangaf meerdere locaties te willen bezoeken. Overigens gaf het eveneens aanwezige burgerraadslid George Verhaegen (SP) zich ook op voor een bezoek aan een wijk.

Bericht van griffier
In overleg is besloten om de afwezige raadsleden toch in te delen voor bezoeken op de Europese Dag van de Buren. Ze kregen hierover de volgende dag nadrukkelijk bericht van de griffier.

(foto: In de bezoekersruimte van de Stadswinkel werd alvast een voorschot genomen op de Europese Dag van de Buren.)