Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Voormalige graansilo wordt Creative Factory

De Creative Factory is de nieuwste creatieve broedplaats van Rotterdam, waar startende en sterke bedrijven tot innovatie komen en snel groeien.

Ondernemers
In totaal is er ruimte voor 120 ondernemers uit de mode, muziek, media, ontwerp en zakelijke dienstverlening.

Talent ruimte geven
Samen met de gemeente Rotterdam wil de Creative Factory creatief talent letterlijk de ruimte geven. Hiervoor verbouwt het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam de voormalige graansilo aan de Maas in Rotterdam Zuid tot een authentiek en uniek bedrijfsverzamelpand met presentatie- en feestzalen. De oplevering van de Creative Factory staat voor eind 2007 gepland. Het is een project van de Economische Kansenzones.

Startsein
Op woensdag 23 mei gaven wethouder Dominic Schrijer en Ivo Weekenborg (directeur OBR) en Koos Hanenberg (initiatiefnemer van de Creative Factory) het startsein voor de verbouwing van de graansilo. Diverse ondernemers uit de Creative Factory presenteerden zich die avond aan het publiek.

Waardevol
René Kronenberg, portefeuillehouder Economie van de deelgemeente Feijenoord, ook aanwezig, gaf aan zeer verheugd te zijn met deze ontwikkeling: De Creative Facotry is een grootse en diverse ontmoetingsplek op de grens van onze deelgemeente. Ze kan zeer waardevol zijn voor het gebied Eat & Meet, dus ook voor Feijenoord.

Informatie
Voor meer informatie over de Creative Factory kunt u bellen met telefoonnummer (010) 414 99 64.