Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Kinderen schouwen in Vreewijk: geen woorden maar daden!

Kinderen van de Pniëlschool, Odiliaschool en uit het wijkcentrum De Brink hielden de afgelopen maanden onder leiding van Thuis op Straat (TOS) schouwen in hun buurt.

Verbeteringen
De kinderen legden situaties vast waar ze zich aan storen. Ook maakten ze een inventarisatie van mogelijke verbeteringen in de buitenruimte en in het verkeer.

Presentatie aan raadsleden
Woensdag 23 mei presenteerden ze hun bevindingen aan de raadsleden. Helaas waren niet alle deelraadsleden aanwezig in het deelgemeentekantoor.

Ergernis no.1: hondenpoep
De kinderen werden eerst vermaakt door een ballongoochelaar en er was ook tijd om een jarige leerling in het zonnetje te zetten. Daarna namen de jonge gasten, gewapend met flap-overs, definitief de regie in handen. Ergernis nummer 1 was hondenpoep, lieten ze weten. Kinderen begrijpen niet waarom sommige hondenbezitters hun hond op hun speelplek laten poepen. De deelgemeente moet hier echt iets tegen te doen, lieten ze weten.

Veilige oversteekplaatsen
Kinderen willen ook veilige oversteekplaatsen. Bij de Groenezoom zijn er volgens hen te weinig zebrapaden. Ook moeten die kapotte glijbaan en schommel maar eens gerepareerd worden.

Actie
Van de deelgemeente en van woningcorporatie COM.WONEN verwachten de kinderen actie. Geen woorden maar daden, zoals een van hen verwoordde. Portefeuillehouder Robbert Baruch (Buitenruimte) en Jeroen Hendriks (COM.WONEN) beloofden aan de slag te gaan met de klachten en wensen van deze kinderen.