Apple Benelux

PERSBERICHT

Apple kondigt iTunes U aan voor de iTunes Store

Gratis informatie van toonaangevende universiteiten nu beschikbaar

Bunnik, 30 mei 2007 -- Apple kondigt vandaag iTunes U aan, een nieuw gedeelte binnen de iTunes Store (http://www.itunes.com) met gratis informatie van een aantal toonaangevende Amerikaanse universiteiten, waaronder Stanford University, UC Berkeley, Duke University en MIT. Denk hierbij aan colleges, taallessen, laboratoriumproeven, sportevenementen en campusrondleidingen.

"Dankzij iTunes U heeft nu iedereen gemakkelijk toegang tot educatieve informatie van een aantal van de meeste gerenommeerde universiteiten van ons land", aldus Eddy Cue, Vice President iTunes bij Apple. "Leren is iets wat je je hele leven blijft doen, en het doet ons genoegen dat we iedereen nu de mogelijkheid kunnen bieden om gratis colleges, lezingen en ander studiemateriaal te downloaden."

"Al vanaf het allereerste begin heeft Stanford zich ten doel gesteld om de kennis die door onze faculteiten en studenten wordt vergaard, te delen met een breed publiek", aldus John Etchemendy, directeur van Stanford University. "Onze samenwerking met Apple en iTunes U heeft geresulteerd in een creatieve en innovatieve manier om miljoenen mensen te laten profiteren van onze leermiddelen, onze studiematerialen en onze onderzoeksresultaten ­ en ze kennis te laten maken met de intellectuele aanpak die zo kenmerkend is voor onze universiteit."

iTunes U, dat is opgezet in samenwerking met een aantal universiteiten, maakt het gemakkelijker dan ooit tevoren om te blijven leren, extra kennis op te doen, meer aan de weet te komen over een bepaalde onderwijsinstelling en om contact te houden met een universiteit. Informatie van iTunes kan met een klik worden overgezet op een iPod zodat je er altijd en overal naar kunt luisteren. En dat maakt leren nu net zo gemakkelijk als het luisteren naar je muziek.

De iTunes Store heeft verreweg de grootste catalogus ter wereld, met nieuwe educatieve informatie, meer dan vijf miljoen muzieknummers, 350 televisieprogramma's en meer dan 500 speelfilms. Tot nu toe heeft de iTunes Store meer dan 2,5 miljard nummers, 50 miljoen tv-programma's en meer dan 2 miljoen films verkocht, waarmee dit 's werelds populairste muziek-, tv- en filmwinkel op het internet is. Tv-programma's en speelfilms zijn alleen verkrijgbaar in de VS; de verkrijgbaarheid van video's varieert per land.

De iTunes Store is net zo gebruiksvriendelijk als je dat van een Apple product mag verwachten en biedt revolutionaire voorzieningen, zoals geïntegreerde ondersteuning voor podcasts, iMix om playlists te publiceren, naadloze integratie met iPod en de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief een of meer gekochte singles aan te vullen met de rest van het album. Daarmee is de iTunes Store voor pc- en Mac- gebruikers de eenvoudigste manier om online op legale wijze muziek en video's te ontdekken, te kopen en te downloaden.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en - videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast zal Apple dit jaar de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

Perscontact:

Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Rechtstreeks telefoonnummer: 030 659 39 40
Mobiel: 06 538 656 28
E-mail: bosman.j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr Op de Nederlandse PR-site vind je naast de meest recente persberichten ook beeldmateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr. De algemene website van Apple Nederland vind je op www.apple.com/nl

© 2007 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes en iPod zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

---- --