Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Wethouder Coby van Deursen opent Computerspreekuur 50+

BARENDRECHT (woensdag 30 mei 2007) ­ Op donderdag 31 mei opent wethouder Coby van Deursen op verrassende wijze het Computerspreekuur 50+. De opening vindt plaats om 14.00 uur in het dienstencen- trum aan de Windsingel 166. Het spreekuur is een initiatief van de Stichting Welzijn Ouderen Barendrecht en Gilde Barendrecht.

Elke woensdag van 9.30-12.00 uur kunnen 50-plussers in het dienstencentrum tegen een geringe vergoeding ( 0,50 per half uur) met al hun vragen en/of problemen rondom het gebruik van de computer terecht bij erva- ren vrijwilligers. Onder deskundige begeleiding kan er geoefend worden met Word, Excel, het bewerken van foto's, internetten en e-mailen.

SWOB organiseert al langere tijd computercursussen voor deze doelgroep. Bijna een noodzaak, want in deze tijd kom je er niet meer onderuit. Veel informatie is te vinden op internet, foto's worden digitaal genomen en bewerkt, kleinkinderen communiceren veelal via MSN of e-mail. Dit vraagt om behendigheid met de computer. En als je nog niet zo lang daarmee werkt en vastloopt, is de oplossing misschien op een eenvoudige manier te vinden in het Computerspreekuur 50+.

Als wethouder ouderenbeleid is het de taak van Coby van Deursen ervoor te zorgen dat deze groep mensen in de samenleving niet uit het oog verloren wordt. Daarom staat zij volledig achter dit initiatief. "Met dit in- loopspreekuur hoop ik dat ouderen hun kennis kunnen vergroten en beter thuis raken in de `computermaat- schappij'. De computer zal in de toekomst namelijk alleen maar een grotere rol gaan spelen om kennis te ver- garen. Daarnaast speelt deze een belangrijke rol in de sociale contacten."

Met een klap op de gong leidt zij donderdagmiddag een gongspel in van Jan Ooms, vrijwilliger bij het spreek- uur. In het computerloze tijdperk werd met de gong een boodschap doorgegeven aan mensen en stammen die kilometers verderop zaten. De gong is inmiddels vervangen door de computer. Met een druk op de knop opent wethouder Coby van Deursen officieel het Computerspreekuur 50+. SWOB en Gilde Barendrecht nodigt geïnteresseerden van harte uit om de opening bij te wonen.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht