PvdA Rotterdam


Socceracademy en HOV ontvangen Celik met open armen

Wo 30 Mei 2007 - redactie
Socceracademy en HOV ontvangen Celik met open armen

Net zoals vorig jaar ben ik op bezoek geweest bij de soccer academy en HOV voetbalvereniging. De dag begon met een warm ontvangst in de kantine van de club door Jan en Ton. Vervolgens kreeg ik een rondleiding op en rond het complex en gingen we samen de wijk in om de afspraken die Ton had één voor één te bezoeken. Ik kreeg een prima indruk van het vrijwilligerswerk bij de HOV en de soccer academy.

Verbazingen waren er ook. Zo heb ik mij verbaasd over het afwateringsprobleem van het hoofdveld van HOV. Het hoofdveld wordt weinig gebruikt vanwege de slechte afwatering. Als het heeft geregend oogt het veld als een openlucht zwembad, omdat het water op het veld blijft liggen. Ik begreep dat HOV ruim 4 jaar bezig is om de afwatering beter te regelen, maar dat het maar niet van de grond komt. Op de één of andere manier lukt het ze niet met de gemeente afspraken te maken om het probleem op te lossen.
Vanwege dit afwateringsprobleem is de HOV niet in staat optimaal gebruik te maken van het hoofdveld. Het veld ligt ongeveer één meter onder het maaiveld, waardoor het probleem extra lastig wordt. Het hoofdprobleem is de afwatering. Een ander probleem met het hoofdveld is dat dit geen kunstgras is. De vereniging wil het hoofdveld graag van kunstgras hebben, omdat ze dan meer ruimte hebben om wedstrijden te spelen. HOV heeft maar 2 velden en ik kan mij voorstellen dat er grote behoefte is om een kunstgras te hebben. Hierdoor krijgen ze ook de kans om de jeugdopleiding te vergroten en meerdere wedstrijden te spelen.
Of er nog geld is voor een kunstgras voor HOV weet ik niet, maar ik moet bekennen dat ik het idee wel sympathiek vind en zal bezien of er mogelijkheden zijn om HOV aan een kunstgrasveld te helpen. Juist vanwege de wijkfunctie van HOV in en rond Nieuw Crooswijk, verdubbelt mijn steun voor kunstgras.

Natuurlijk heeft het bestuur ook andere wensen en ambities. Het zou raar zijn als ze dat niet hadden. Zo willen ze graag een nieuwe kantine, twee extra kleedkamers zodat ook de meisjes een fatsoenlijke ruimte hebben en een betere accommodatie. Het bestuur heeft een behoorlijk karwei de komende jaren, niet alleen om aan de ambities te werken maar vooral ook om de vereniging gezond te houden en het ledenaantal te verhogen. Meer leden betekent meer wedstrijden en dus meer omzet.
Ik blijf de HOV een prachtige vereniging vinden met hele aardige vrijwilligers.

Bedankt Ton, Jan en alle andere vrijwilligers van de soccer academy en de HOV en misschien tot volgend jaar.