Antillenhuis


College B&W van Dordrecht zet succesvol Antillianenbeleid voort

Op de foto's het moment waarop (vlnr) de heer Riley, wethouder Spigt en kunstenaar Martha door mw. Karoll Kock worden `geïnterviewd' (Foto Antillenhuis/Pevry Press)

Op dinsdag 29 mei heeft in de gemeente Dordrecht de aftrap plaatsgevonden van het Antilianenprogramma voor de periode van 2007-2008. De aftrap vond plaats in `De Compagnie' en in aanwezigheid van onder andere wethouder Spigt en de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen Paul Comenencia.

Uit de presentatie in `De Ontmoeting' en uit het Beleidsprogramma `Antilliaanse Dordtenaren doen mee' blijkt dat het beter gaat met de circa 3.100 Dordtenaren van Antilliaanse afkomst. Uit het beleidsprogramma blijkt dat er minder Antillianen afhankelijk zijn van ene bijstandsuitkering en er minder Antilliaanse verdachten zijn aangehouden.

De goede resultaten van de afgelopen jaren heeft de Burgemeester en Wethouders (B&W) van de gemeente doen besluiten om het Antillianenbeleid voort te zetten. Het programma heeft als titel mee gekregen: `Antilliaanse Dordtenaren doen mee' Speerpunten voor de komende twee jaar zijn het verbeteren van de positie van Antilliaanse en het vergroten van hun betrokkenheid in de stad.

De aftrap vond plaats in aanwezigheid van vele genodigden waaronder vertegenwoordigers van Antilliaanse organisaties, gemeentelijke instellingen en de media. Ook de Antilliaanse kunstenaar Salustiano Martha was aanwezig en gaf uitleg over zijn kunstwerk `Samen'. Een kunstwerk die in Dordrecht een brug moet gaan vormen tussen de samenleving, bestuurders en instellingen. De officiële aftrap vond plaats doormiddel van de overhandiging van het gemeenteprogramma aan de Gevolmachtigde Minister.

De Gevolmachtigde Minister feliciteerde in het kort de Antilliaanse Dordse gemeenschap, het College van B&W en allen die hebben bijgedragen aan het succes. "Dordrecht is een voorbeeld voor vele gemeenten in Nederland", zo zei hij onder andere.

Tenslotte vroeg de heer Comenencia aandacht voor de Koninkrijksspelen die in juli in Den Haag zullen worden gehouden. Middels de symbolische overhandiging van een strandbal van de Koninkrijksspelen en de officiële programmafolder aan Wethouder Spigt, nodigde hij de aanwezigen en geheel Dordrecht uit om in juli naar Den Haag te komen om de jonge sporters toe te juichen en de culturele manifestatie in de marge van de spelen mee te maken.

Voor meer informatie zie de website www.antillenhuis.nl Klik op de `banner' van de Koninkrijksspelen voor meer informatie. Na de aftrap konden de vele aanwezigen verder netwerken. Dit onder het genot van drankjes en Antilliaanse hapjes.
---

Gepubliceerd op: 30-05-2007 Bron: Antillenhuis