Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 30 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 30-05-2007

Politie zoekt getuigen geweld, bellende taxi door rood en inbraak muziekstudio

Inbraak muziekstudio

Zaandam, dinsdag 29 mei 2007, 15:32 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een opnamestudio voor muzikanten aan de Symon Spiersweg die moet hebben plaatsgevonden in de nacht van maandag op dinsdag. Na vernieling van een ruit kon de voordeur worden geopend. Binnen werden meerdere deuren geforceerd en diverse computers, geluidsmixers, microfoons en dergelijke meegenomen. Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de sporen.

Insluiper

Krommenie, woensdag 30 mei 2007, 05:50 uur.

Een 68-jarige man werd woensdagochtend rond vier uur gewekt door een insluiper. De dader was op het balkon van de flat aan de Kleine Beer geklommen en door de openstaande deur de flat in gelopen. Uit de slaapkamer van de man werd een pantalon met daarin een portefeuille gepakt en meegenomen naar het balkon. De dief ging er vandoor met het geld uit de portefeuille. Van de inbreker is alleen bekend dat het een man was met een donkere pet op.

Rijden tijdens ontzegging

Koog aan de Zaan, woensdag 30 mei 2007, 08:15 uur.

De politie heeft het rijbewijs van een 42-jarige automobilist uit Koog aan de Zaan ingenomen. De man had net een brief gekregen waarin hem werd medegedeeld dat hij niet mocht rijden voor een periode van een half jaar. Een agent trof de man op De Wildeman toch achter het stuur en gaf hem een bekeuring. Het rijbewijs wordt opgestuurd naar justitie.

Politie zoekt getuigen geweld

Purmerend, maandag 28 mei 2007, 04:28 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een openlijke geweldpleging die plaatsvond op maandagochtend rond vier uur op de Purmersteenweg nabij het Pop- en cultuurpodium P3. Een 25-jarige Purmerender zou daarbij zijn geschopt en geslagen door meerdere personen waardoor hij een hersenschudding en een verbrijzelde oogkas opliep. Eén van de vermeende daders, een 20-jarige plaatsgenoot, werd door een portier aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij werd ingesloten, in verzekering gesteld en wordt donderdag voorgeleid bij de
Rechter-commissaris. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. Het geweld is vermoedelijk binnen bij P3 begonnen na een ruzie. De recherche Purmerend verzoekt getuigen van de vechtpartij of de ruzie binnen dringend contact op te nemen via 0900-8844.

Bellende taxi door rood

Zaandam, woensdag 30 mei 2007, 09:39 uur.

De politie heeft het rijbewijs van een 22-jarige taxichauffeur uit Hoofddorp ingevorderd nadat hij op de kruising Provincialeweg Zaandam-Castricum met de Vincent van Goghweg een 16-jarige Zaandijkse op een bromfiets had aangereden. Uit onderzoek en getuigenverklaringen bleek dat de taxicahuffeur vanuit de richting Zaandijk vermoedelijk door rood licht reed terwijl hij met de mobiele telefoon aan het oor aan het bellen was. De bromfietsster die vanaf het fietspad de Provincialeweg overstak werd in de flank aangereden. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat het letsel beperkt bleef tot een gekneusde voet. De bromfiets is vermoedelijk total loss en de taxi had links voor schade. Proces-verbaal van de aanrijding wordt opgemaakt.

Laatst gewijzigd 30-05-2007 15:34 | © Politie Zaanstreek-Waterland |