Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 30-05-2007

Poging gewapende overval

s-Hertogenbosch Woensdagmorgen hebben vermoedelijk vier mannen geprobeerd een overval te plegen op de bewoners van een woning aan de Demerstraat in s-Hertogenbosch. Rond half tien kwamen drie onbekende mannen aan de woning en drongen, toen de deur door de bewoonster geopend was, naar binnen. Een bewoner die op de bovenverdieping was, hoorde dat er beneden iets niet in orde was en schakelde het in de woning aanwezige alarm in.

De onbekende overvallers, waarvan er in ieder geval een gewapend was met een vuurwapen, zijn daarop onverrichter zake de woning uit gevlucht. De politie heeft onmiddellijk een buurtonderzoek ingesteld. De drie overvallers zijn vrijwel met zekerheid via de brandgang tussen de Demerstraat en Zaanstraat naar de Zaanstraat gevlucht en zijn daar ingestapt in een klaar staande donderkleurige personenauto waarin een man zat die de auto bestuurde. De auto is wegreden in de richting van de Maastrichtseweg. De politie verzoekt getuigen, die nog niet zijn benaderd en die iets hebben gezien wat mogelijk met deze mislukte overval te maken kan hebben, zich te melden bij de recherche van het district Den Bosch. Tel. 0900-8844

Verdachte van mishandeling aangehouden

Rosmalen Woensdagmorgen heeft de politie een 19 jarige inwoner van Rosmalen aangehouden. Hij wordt er van verdacht op 3 mei jl. op Achter de Driesprong in Rosmalen een 15 jarig meisje te hebben mishandeld. Zij werd met een knuppel tegen de knie geslagen en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Vernieling

Boxtel - Dinsdagavond zijn aan de Scheidingsweg in hun woonplaats Boxtel drie jongens, een van 16 en twee van 17 jaar oud aangehouden op verdenking van vernieling van het hekwerk rond een sportcomplex. Tijdens hun verhoren bekende de 16 jarige dat hij hard tegen het hek had geschopt. Het sluitwerk werd daardoor ontzet. De jongens zijn na hun verhoor in vrijheid gesteld.

Openstaande boete en bezit drugs

Sint Michielsgestel Dinsdagavond is aan het Petrus Dondersplein een 28 jarige Vlijmenaar aangehouden. Bij controle bleek dat de man nog een geldboete van 300 euro moest betalen. In zijn autolagen verder een aantal zakjes met softdrugs en een zakje met harddrugs. De verdovende middelen zijn in beslag genomen, de boete is geïnd en de verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Drie gewonden bij verkeersongeval

Escharen Dinsdagmiddag vond er op de Hoogeweg een aanrijding plaats waarbij een automobilist en twee bromfietsers betrokken waren. Tengevolge van de aanrijding zijn drie gewonden gevallen.

De personenauto, bestuurd door een 35 jarige man uit Escharen kwam vanuit een uitrit de Hoogeweg opgereden. Voor hem van rechts naderden twee, aan de verkeerde kant van de weg rijdende, bromfietsers van 17 en 21 jaar uit Grave. Beide bromfietsers reden tegen de rechterzijde van de personenauto. Beiden raakten, evenals een 17 jarige passagier van de 21 jarige bromfietser, gewond en zijn voor behandeling en onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist bleef ongedeerd. Een van de bromfietsen was niet verzekerd en een bestuurder was niet in het bezit van een bromfietscertificaat.

Insluiper actief in dienstencentrum

Oss Dinsdagavond kreeg de politie van twee bewoonsters van een dienstencentrum aan de Arendsvlucht in Oss de melding dat er een man in hun woning was binnengeslopen.

Een 97 jarige bewoonster zag rond 14.30 uur plotseling een onbekende man op haar kamer. De vrouw moest van hem naar de toiletruimte waar hij haar vervolgens opsloot. De onbekende heeft daarna waarschijnlijk de kamer doorzocht. Toen een medebewoner haar enkele uren later op kwam halen om koffie te drinken kon de vrouw van het toilet worden bevrijd. Voor zover de bewoonster kan nagaan wordt er niets vermist.

Een 79 jarige bewoonster meldde dat zij die middag ook ongewenst bezoek in haar kamer had gehad. Toen zij haar alarmmelder activeerde is de onbekende er vandoor gegaan.

De politie onderzoekt de zaak.

Laatst gewijzigd 30-05-2007 15:41 | © Politie Brabant-Noord