Gemeente Venlo


Deel Wilhelminaplein Tegelen tijdelijk afgesloten

Deze week zijn de eerste werkzaamheden op het Wilhelminaplein in Tegelen in het kader van het Centrumplan van start gegaan. Op dinsdag 29 mei is begonnen met het proefsleuvenonderzoek dat wordt uitgevoerd door het bureau ADC Archeoprojecten uit Amersfoort in samenwerking met gravendienst Strijbos uit Weert.

Archeologische waarde
Het doel van dit onderzoek is inzicht te krijgen in de mogelijke archeologische waarde van het gebied én het in kaart brengen van het voormalig kerkhof onder een deel van het Wilhelminaplein.

Gezien het feit dat de kans groot is dat menselijke resten gevonden worden, zal gedurende de werkzaamheden (die circa twee weken in beslag nemen) de onderzoekslocatie afgeschermd worden door hekken en zwarte anti-worteldoeken. Tevens worden in de nachtelijke uren extra politiesurveillances uitgevoerd om te voorkomen dat personen het terrein betreden.

Zodra het proefsleuvenonderzoek is afgerond, worden de eventuele vondsten geanalyseerd. De uitkomsten van deze analyse zullen vervolgens de inhoud bepalen voor het grote archeologische onderzoek dat dit najaar op het Wilhelminaplein zal plaatsvinden.

Parkeren en zaterdagmarkt
Gedurende de werkzaamheden wordt de zaterdagmarkt verplaatst naar de Raadhuislaan. Tevens is de parkeercapaciteit op het plein tijdens de werkzaamheden beperkt.